Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Nils Andersson om framtiden

Nils Andersson och Malmö Redhawks sa tack och hej till varandra strax efter att Växjö blivit för svåra i semifinalen.
Men sedan dess har det varit tyst om 26-åringen, trots att man kanske förväntade sig att han skulle presenteras för någon ny klubb kort efter.
– I den position jag är nu, så är det viktigt att det blir rätt. Jag är verkligen sugen på att testa var jag kan ta min karriär, säger Nils Andersson.

Tidigare säsongen har Nisse kunnat träna med lag. Alla kontrakt tidigare i karriären har varit klara lagom till att klubben han representerar för stunden, har dragit igång sin sommarträning. Därför är det lite annorlunda i år.
– Jag har anlitat en tränare i Köpenhamn, som jag kör med, men egentligen är det bara skillnaden att jag kör ensam med honom och inte i ett lag.

Men den givna frågan, vad händer nästa säsong?
– Egentligen finns det inte så mycket att säga om det. Jag kommer ha ett visst antal alternativ att ta ställning till. Jag är 26 år, fyller 27 i oktober och står inför ett väldigt viktigt kontrakt i min karriär, även om alla kontrakt självklart är viktiga. Men jag siktar så högt som möjligt och överlåter det till min agent nu, så fokuserar jag på sommarträningen.

Hur kändes det att lämna Malmö?
– När jag tänker på de fyra åren, så har de varit väldigt härliga. Det har givit mig bra erfarenhet och bra upplevelser. Helt enkelt minnen för livet!
– När jag satt mig ner med Malmö så förmedlade vi våra känslor för varandra och då kände vi att utfallet som blev nu, var det båda kände. Jag har bara bra saker att säga om Malmö Redhawks, om spelarna, ledarna och inte minst supportrarna som alltid backat mig och varit en stor källa till energi och glädje.

Det känns att folk gillat dig på läktaren.
– Jag har också känt det och det är inget jag tar för givet. Det är jag tacksam och stolt över att de gjort, även om man ibland undrat hur de tänkt, när jag varit kass två matcher tidigare, skrattar Nisse.

Just nu är framtiden oklar.
Agenten Pontus Norén jobbar på, och Nils Andersson sköter sommarträningen. Efter att ha fyllt på med energi under en och en halv vecka i Umeå med att andas frisk luft så är han förhoppningsvis redo att snart ta ett beslut om framtiden.
Kanske för att ta nästa kliv, och se hur långt han kan ta hockeykarriären.
Som han själv säger:
– Det är ett väldigt viktigt kontrakt i min karriär.

Nils Andersson tackar publiken i sista matchen.Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN