Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Komarek nära återkomst

För fem dagar sedan kunde MrMadhawk.se avslöja att Malmö Redhawks hade siktet inställt på två spelare, sedan det stod klart att Carl Persson flyttar till NHL och Nashville Predators organisation.
Det handlade om Konstantin Komarek och Anton Holm.
Siktet verkar nu klart. Österrikaren Konstantin Komarek är nära en återkomst i Redhawks.
– Han vill, och vi vill, bekräftar Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Hur går snacket?
– Vi har diskuterat saken och har pratat med Komarek. Tränarna vill, och grabbarna i laget gillade honom.
– Det finns klubbar som är intresserade av honom, men jag tror vi ligger bra till. Han är revanschsugen sedan förra gången han var här, säger Patrik Sylvegård.

Ikväll ser Patrik Sylvegård, och hans assisterande sportchef, Mathias Tjärnqvist, Österrikes VM-match mot Tjeckien.
– Det passar bra att bara kunna åka över. Men om han är bra eller dålig ikväll, avgör inte om vi är intresserade eller inte. Han vet om att vi är där idag för att kolla på honom, säger Sylvegård.

Ska ni prata med honom idag?
– Nej, nu har han koncentration på VM. Vi vet var vi har varandra och han har någonting som vi kanske saknat. Han har en skicklighet, och som jag sa, han vill ha revansch efter sin senaste säsong hos oss, säger Redhawks sportchef.

Vid senaste säsongen kom Konstantin Komarek som mästare från Salzburg och började enormt bra. Men i början av oktober skadade sig den svensktalande österrikaren efter en knätackling i Örebro. Han kämpade sig tillbaka, men senare på säsongen fick han en hjärnskakning vid en bortamatch i Skellefteå, som förstörde i stort sett resten av den säsongen.
När Redhawks sedan hade klart med Andy Miele, så fick Komarek inget nytt kontrakt. Han skrev då på för Karlskrona och var laget poängstarkaste spelare efter Joel Kellman, med totalt 27 poäng.

Nu pekar mycket på att han snart kommer att presenteras som en Redhawksspelare.

Konstantin Komarek under VM som nu pågår i Köpenhamn.Foto: /Grigory Dukor/ Bildbyrån