Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Martinsson lämnar för större uppdrag

Eric Martinsson gör sin fjärde, och bästa, SHL-säsong med Växjö Lakers. Planen är att ett SM-guld ska bärgas i slutet på april.
Men sedan väntar nya äventyr.
Initierade personer runt klubben säger alla samma sak. När kontraktet går ut, så väntar spel i en större klubb för skåningen.
– Klart man vill ta steg i sin karriär, det är inget snack om saken, säger Eric själv.

Den 25-årige backen har inlett slutspelet strålande. Mot Brynäs igår blev det tre poäng och han har dominerat från sin backplats, tillsammans med kompisen Arvid Lundberg, som nyligen skrev ett nytt kontrakt med klubben.
Nästa säsong pekar allt på att det stabila paret splitras.
Eric Martinssons agent, Patrik Aronsson, jobbar stenhårt på att få till ett så attraktivt kontrakt som möjligt. Mycket pekar på att han får napp i NHL, och om han inte får napp i NHL, så får han garanterat det i KHL eller NLA.
Martinsson väljer ändå att leva här och nu.
– Allt jag kan göra är att spela min bästa hockey. Sedan finns det folk sidan om som får jobba och framförallt så finns det folk som får bedöma om jag är redo eller inte. Tycker de jag är redo, så får jag ta den saken då.
– Just nu är allt mitt fokus på slutspelet och bara njuta av det, och spela så bra som möjligt. Efter det får vi se vad som händer i framtiden.

Alla vibbar när man pratar med folk runt Växjö, och till med när man pratar med sportchefen Henrik Evertsson, är att ingen räknar med sin stjärnback, som hämtades efter en makalös säsong i Rögle, i HockeyAllsvenskan, som nästan bar hela vägen upp till SHL.
Ingen säger det rakt ut, att han är förlorad. Men ingen räknar heller med att det ska bli en fortsättning när det är dags att skriva karriärens hittils största kontrakt.
– Vad ska jag svara på det? Det är smickrande att höra att folk känner så, och jag suger i mig. Men återigen, hur tråkigt det än må vara, så tänker jag här och nu.

Vad säger din agent?
– Att jag ska tänka här och nu. Tänker jag för långt framåt, så blir det inte bra.

Eric Martinsson ser också att ett bra slutspel ger bra möjligheter. Framförallt om man går långt.
– Förra årets slutspel blev inte så långt. Det gick helt okej personligen, men det bästa som finns är att vinna med ett lag, och jag fick vara med om det för tre år sedan. Det är det enda jag tänker på just nu, att få vinna slutspelet.

Är detta laget bättre än guldlaget?
– Det tycker jag. Inget snack! Vi är ett ännu mer komplett lag. Vi hade ett bra lag då också, men pratar vi skils och erfarenhet är vi ett bättre lag nu, säger Martinsson, som snabbt flikar in att det ändå inte hjälper om man inte brukar allvar i enskilda matcher.
– Titta på match 2. Vi var inte tillräckligt hungriga, och då skiljer det inte mer än att ett Brynäs som var riktigt hungrigt, vann. I ett slutspel måste man vara hundra och påkopplad, annars är skillnaden inte större.
– Därför är det så viktigt för mig att vara hundra, inte fokusera så mycket på framtiden efter detta. Jag vill ta nästa steg, det vill jag, men just nu är Växjö ett sjukt bra lag och jag vill bara njuta av det som finns här, säger Eric Martinsson.

Slutspel nu.
Nya äventyr sedan.
Inte helt omöjligt att det äventyret är västerut, i Nordamerika.
– Först vill jag vinna pokalen. Vinner jag den med laget, så kommer garanterat bra saker att hända efter det, säger Martinsson.

Eric Martinsson lämnar Växjö efter säsongen. Större äventyr väntar. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån
Eric Martinsson lämnar Växjö efter säsongen. Större äventyr väntar.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån