Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Intakt lag när Skellefteå gästar

Dagen efter Röglematchen var det endast en lättare träning på Malmö Arenas is, för ungefär tio spelare, plus assisterande tränarna Martin Filander och Mathias Tjärnqvist.
Resten var inne och körde rehab.
Och mycket pekar faktiskt på att Malmö Redhawks faktiskt kan matcha samma lag två matcher i rad.
– Det vore magiskt om det blev så, skrattar Martin Filander efter den lätta träningen.

Laget som kommer till Malmö Arena, innan man kan stänga butiken för tre dagars julledighet, är från Västerbotten och Skellefteå. Ett lag som man efter två och en halv säsong i SHL ännu inte slagit på hemmaplan. Och just hemmaplan har varit lite av ett ”problembarn” den senaste tiden. Malmö Redhawks har fyra raka förluster på hemmaplan, samtidigt som man har fyra raka segrar på bortaplan.
– Vi måste vara nöjda med det enkla. Det skulle sitta fint med en skitig hemmavinst nu. Det behöver inte vara så jäkla snyggt. I slutändan vill fansen, och vi som lag vinna matcher. Det delas inte ut något stilpris, säger Filander.

Hur ska ni göra det mot just Skellefteå?
– De är starka. De har ju framförallt en ”leadingline”, som vi behöver få stopp på. Vi behöver hantera deras skickligaste spelare och inte ge något utrymme. Vi ska inte ha respekt för dem på ett dåligt sätt, utan ha respekt genom att vara aggressiva och våga ligga på dom.

De gör mycket mål för att de får in puckar framför mål och jobbar där.
– Pär Lindholm har väl sitt kontor där inne. Det gäller att vara stark och ligga nära när de har pucken. Får de inte in puckarna framför mål så kommer ingenting att hända där inne heller. Det tycker jag att vi gjorde bra andra och tredje perioden igår. Vi var lite sena ut i press i första. Vi ska vara aggressiva i försvaret, säger Filander.

Och ni får samma lag, va?
– Ett vinnande lag vill vi hålla intakt. Vi har fyra lines som går på ett bra sätt. Sedan gör inte alla poäng, men vi känner att det finns kemi i alla våra linor, säger Redhawks assisterande tränare.

Martin Filander, assisterande tränare i Malmö Redhawks. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Martin Filander, assisterande tränare i Malmö Redhawks.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN