Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem punkter – Rögle – Malmö 2-3

171219 Malmö Redhawks spelare och Rögles spelare pratar ihop sig under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks den 19 december 2017 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91927
Malmö vann den jämna kampen mot Rögle borta i afton.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Fem punkter efter matchen mellan Rögle och Malmö som bortalaget vinner med 3-2.

Rögle – Malmö 2-3
1-0 02.32 Ted Brithén (Hedberg, Rensfedt)
2-0 15.07 Edwin Hedberg (Widing)
2-1 16.09 Andy Miele (Görtz, Mylläri)
2-2 22.12 Jens Olsson (Görtz, Mäntylä)
2-3 32.59 Nils Andersson (Rakhshani, Bryggman)
Publik: 5051

Varsin period
Rögle hade definitivt den första perioden. Då tog Malmö inte riktigt kampen och Rögle åkte mycket skridskor. Visst var 2-0 i överkant, och Andy Miele putsade till siffrorna inför vilan. Det kändes viktig för Malmö.
De kunde gå in till vilan med hyfsat gott mod. Man hade ändå vunnit skotten och man hade ”bara” ett måls underläge.

Powerplay avgörande
Rögle hade tre powerplay, och skapade inte mycket i spelformen. Malmö hade två, där man tryckte in segermålet på det första, genom ett ruggigt fint PP-mål. Rhett Rakhshani över till Nils Andersson, som sköt, och Lars Bryggman skymde perfekt när man satte 3-2:an i den andra perioden.
Just Lars Bryggman och Nils Andersson tyckte jag var klart bästa Malmöspelare idag.

Spelade av matchen på ett bra sätt
I sanningens namn, så gjorde Rögle ett riktigt bra försök i den tredje perioden. Men faktiskt utan att skapa speciellt mycket. Malmö spelade behärskat och tillätt inte speciellt mycket för Rögle. Men tror ingen protesterat om Rögle ändå fått in en puck. Man ägde perioden, trots allt.

”Nya Rögle”
Det är ett hårt jobbande Rögle vi ser, men kvaliteten är inte tillräckligt hög, och Malmö bjöd inte på speciellt mycket, mer än i den första perioden, och då är Malmö tunga och jobbiga att möta.
Men det är ett bättre Rögle nu, och om Cam Abbott får jobba på här under ett par veckor ska det nog bli bra. Problemet är dock att det är många poäng upp till säker mark för Rögle. Och jag tyckte varken Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto stack ut speciellt mycket ikväll. Men bara första matchen.

7-2 i poäng till Malmö
Nu har det spelats tre derbyn och ställningen är 7-2 till Malmö i poäng. Och egentligen var man det bättre lag i vilda västern-matchen i slutet av september.
Det står redan nu klart att det är Malmö som kommer gå segrande internt mellan de här två lagen denna säsongen. Och så ska det väl kanske vara också, om man tittar på lagens olika uppställningar.