Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ledin en bra förstärkning

Per Ledin är nu klar för Karlskrona.
Precis som väntat handlade det knappast om någon ”förutsättningslös träning” med KHK, utan nu har parterna skrivit ett kontrakt med varandra säsongen ut.

Ledin är därmed tillbaka i SHL för första gången på rätt många säsonger. Och det blir en bra förstärkning. Han är vad folk skulle kalla för en ”profilstark spelare”. Men det snacket är jag inte speciellt intresserad av.
Istället vill jag lägga mer fokus på att Karlskrona får in en spelare i laget som vunnit mycket under sin karriär, som tränar stenhårt, och som kan sätta krav på sin medspelare.
Han kommer nog driva upp träningarna och därmed matcherna rätt ordentligt, och det kan Karlskrona behöva.
– Per är en rutinerad spelare. Han är en pådrivare både på och av isen och han har kvalitéer som vi vill ha in i laget. Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen, säger Patric Larsson, sportchef i Karlskrona.

Kanske kan det dyka in någon extra åskådare på Karlskronas första hemmamatch efter värvningen, som är nyfikna på vad veteranen kan åstadkomma.
Men om KHK:s marknadsavdelning har förhoppningar på att Ledin ensam ska dra extra publik på läktaren över tid, så är det bara att glömma.
Då handlar det om att prestera för laget. Det kan däremot Per Ledin bli en viktig bricka för att bidra till.

Så känslan är att KHK gjort en bra investering i att signa upp veteranen. 39-åringen har definitivt saker att bidra med till ett bottenlag i SHL 2017/2018.

Per Ledin, snart på en SHL-rink nära dig. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Per Ledin, snart på en SHL-rink nära dig.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN