Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Berglund kan ersätta Lundeström

I dagarna samlas det svenska JVM-laget för att förbereda sig för turneringen i Buffalo, som avslutas i början av januari.
Under den tiden kommer SHL att spela matcher, och det kan bli tunt på sina håll. Det gör att sportcheferna nu ser över vad man slå göra.

I Luleå försvinner Isac Lundeström till JVM, som en av de viktigaste spelarna. Det gör att en centerlucka uppstår i Luleå Hockey.
Det är något som sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson jobbar för att lösa.
Lösningen kan bli en tidigare Luleåspelare, i Jonas Berglund, som representerat klubben i 108 SHL-matcher.
– Allt som är klart att är att Jonas flyttar hem till Luleå, men någon klubb är inte klar, säger Berglunds agent, Erik Wallström.

En lösning kan bli att Berglund går till hockeyettan-klubben Piteå, och att han lånas ut till Luleå därifrån. När Lundeström sedan kommer tillbaka spelar Berglund i AllEttan med Piteå, förutsatt att han inte gjort något jätteintryck i Luleå så SHL-klubben vill behålla honom.
Men om det blir en sådan lösning vill Erik Wallström varken bekräfta eller dementera.
– Ingenting är klart, säger han.

Anledningen till att Berglund ska vända hem till Luleå är att familjen fått tillökning. Det gör att han lämnar Manglerud i Norge, där centern levererat 22 poäng på 27 matcher.

När återstarten sker av SHL kan han vara den som vikarierar för Isac Lundeström.

Jonas Berglund i Luleåtröja i en match mot Rögle 2011. © Bildbyrån - 63316
Jonas Berglund i Luleåtröja i en match mot Rögle 2011.Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån.