MrMadhawk.se

Borde försöka signa upp Lassen

Jag ska erkänna.Jag hade väl inga högre tankar när Malmö Redhawks beslutade sig för att låna in Matias Lassen från Mora.
Tänkte säkert som många andra, den här killen, som inte platsar i Mora, vad ska han göra i ett lag högre upp i tabellen. Lägg dessutom till att jag fick höra att det var en back som uppträdde stressat i egen zon.

Nu har det bara gått två matcher, men jag upplever hittils inte att han varit speciellt stressad, och jag upplever att det är en kille med ganska stor potential.
Han är ändå född 1996, så det är en rätt ung kille.

Med tanke på att Niklas Arell lär vara borta en bra bit in i januari, kanske till och med till OS-uppehållet, och Erik Andersson är rätt skadebenägen så vore det faktiskt rätt smart för Redhawks att försöka täcka upp med Lassen över en längre tid.

I lördags kom Mora till spel mot Djurgården med sju backar, och då ska Daniel Grillfors dessutom tillbaka. Så Mora har åtta backar, plus att man har Joakim Lilliehöök i AIK, och Lassen i Malmö.
Läge för Patrik Sylvegård att försöka deala ytterligare lite med Anders Sundby i Mora? Jag tror det kan vara värt det. Det räcker med en liten skada ytterligare så är man nere på extremt kort om folk på backsidan. När dessutom samarbetsklubben Pantern också har kort om backar, så kan man knappast räkna med något därifrån.

Kan man lösa Matias Lassen en månad framåt vore det bra. Kan man lösa honom resten av säsongen vore det ännu bättre. Jag tror han, eller en back utifrån, sett till hur skadorna avlöser varandra, kommer att behövas.

Matias Lassen i Malmötröjan. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Matias Lassen i Malmötröjan.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN