MrMadhawk.se

Här är Rögles nya tränare

Sedan Rögle och Anders Eldebrink gick skilda vägar i början av november har skåneklubben sökt efter en ny permanent lösning i båset. Det har egentligen spekulerats i ganska få namn för krisklubben, både före och efter att klubben utsåg Chris Abbott som ny sportchef.

En som det funnits förhoppningar om i Rögle-led är tvillingbrodern till Chris, Cam Abbott, som dock suttit fast med kontrakt som J20-tränare i Växjö.
Fram till nu.
MrMadhawk.se kan avslöja att den före detta Rögle- och Luleåspelaren är klar som ny huvudtränare för sin gamla klubb och lämnar omedelbart sin nuvarande tjänst, där han så sent som idag coachade Växjös J20 till suddenseger mot Malmö.

Utnämningen av Cam Abbott saknar motstycke i svensk hockey, då han bara har ett och ett halvt års erfarenhet bakom tränarbänken, och nu alltså ska rakt in i ett SHL-bås.
Under sin första säsong som tränare tog han Växjös J20 till en finalplats, där de till slut besegrades av Modo efter straffar.

Abbotts första match som färsk huvudtränare i seniorsammanhang blir på tisdag, mot Örebro hemma i Ängelholm.

*

Nyheten är bekräftad av Rögle.
Till Rögles hemsida säger Cam Abbott:
– Det är säkert många utifrån som tvekar. Jag kommer att göra misstag men jag är lugn och trygg inför uppgiften, säger han, och fortsätter:
– Jag vill passa på att tacka Växjö för att man släpper mig och låter mig ta den här chansen. Jag har haft en fin tid i föreningen, säger Cam Abbott.

Kontraktet är ett långtidskontrakt och går till och med våren 2021.

Cam Abbott tar över som huvudtränare i Rögle. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Cam Abbott tar över som huvudtränare i Rögle.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN