Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Moras start vs Leksands start

I våras skiftade Leksand och Mora plats i seriesystemet.
Leksand hamnade i kvalspel, sedan man spelat in 43 poäng på 52 SHL-matcher. Mora vann HockeyAllsvenskan och var det bättre laget mot Leksand, vilket rättvist tog laget upp i SHL.

Så, hur har laget då klarat sig?
Jag synade hur Leksand såg ut efter 18 omgångar förra året, och jämförde med de 18 omgångarna som Mora nu spelat.

Svaret: Klar skillnad.
Efter 18 spelade matcher förra säsongen hade Leksand spelat in åtta poäng. Mora har efter 18 matcher denna säsongen spelat in 21 poäng.
En dryg tredjedel in på säsongen, och Mora har redan skrapat ihop drygt hälften av de poängen Leksand fick in på hela seriespelet förra säsongen.
Mora imponerar faktiskt rätt ordentligt med den poängskörden.
Mora gör det dessutom med samma tuffa förutsättningar som Leksand hade. Endast sju hemmamatcher de första 18 matcherna, och elva bortamatcher.

Inte helt orimligt att tro på att Mora kan hamna en bra bit över 50 poäng, och därmed undvika kvalspel. En liten lucka att andas har man till Karlskrona, Brynäs och Rögle.
Alla tre lagen har man positiv statistik mot dessutom.

Karlskrona slog man igår efter sudden death.
Brynäs har man 3-3 i poäng, när båda bortamatcherna är avverkade.
Rögle har man slagit både hemma och borta, och har 6-0 i poäng.
Att vara bra internt mot lagen man tampas med på nedre halvan av tabellen är väldigt, väldigt viktigt.

Mycket är kvar, men Mora har gjort det riktigt bra så här långt. Och alltså klart, klart bättre än vad Leksand gjorde som nykomling för ett år sedan.

Mora slog ut Leksand i våras, och man är klart bättre i SHL-starten än vad Leksand var föregående säsong. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Mora slog ut Leksand i våras, och man är klart bättre i SHL-starten än vad Leksand var föregående säsong.Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN