Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Landslagsstjärnan på väg bort i Ryssland

Världsmästare i våras, och ett stort kontrakt med KHL-topplaget Ovangard Omsk på det, trots ett år kvar med Växjö Lakers.
Men Dennis Everberg har inte gått så bra som man förväntat, och enligt uppgift, från mycket initierade källor är svensken nu på väg bort från Omsk.
– Man behöver inte vara raketforskare för att se att det inte riktigt blivit som vi hoppats på, säger Everbergs agent, Martin Nilsson.

Våra uppgifter säger att tålamodet hos ryssarna är mycket nära att ta slut.
– Vi har en ständig dialog, men det är ingenting jag hört. Men vi vet om att de inte är så nöjda som de trodde att de skulle vara, säger Nilsson, som hoppas att Everberg, trots detta ska komma med i Rikard Grönborgs trupp till Karjala Cup.
– Det hade varit väldigt bra för honom. Att få en självförtroendeboost av det. Han trivs väldigt bra under både Rikard och även Johan Garpenlöv för den delen.

OS?
– Det är ett mål med säsongen. Men då måste han spela mer och han måste producera mer poäng. Jag tror han hade behövt ligga på en 15 minuters speltid per match och producera lite mer.

Sedan fem-sex matcher är Everberg tillbaka i laget, efter att ha varit utanför ett par matcher, men trots detta har produktionen uteblivit.
Efter två mål i premiären, har det bara blivit tre mål och två assist på de senaste 20 matcherna han spelet.
– Det är klart att det blivit en ny värld där borta, men annorlunda kommunaktion från tränare och sportslig ledning. Men vi sitter lugnt i båten. Jag vet att det kan vända snabbt också, åt både det ena och andra hållet.
– Om ingenting hänt innan jul så förstår jag om Omsk vill göra något, säger Nilsson.

Mina uppgifter säger att de vill göra någonting åt saken redan nu.
– Det har inte vi hört. Men jag tror inte vi sitter i sjön då. Och som jag sa, min förhoppning är att en uttagning i landslaget nu ska bidra med positiv energi och en kick för självförtroendet, säger Martin Nilsson.