Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö lånar in center

Fredrik Händemark 2015.
Lars Bryggman 2016.
Båda två har blivit fasta spelare i Malmö Redhawks.
Nu kommer första lånet 2017, och kanske en potentiell framtidsspelare.
Axel Wemmenborn lånas nämligen in till klubben från IKP när Lukas Haudum är avstängd och Andy Miele blev knäskadad mot Växjö.
– Axel ska vara med oss i matcherna mot HV71 och Luleå till att börja med, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö.

Wemmenborn värvades till Pantern under tiden i Hockeyettan, från Helsingborg. Han gjorde succé i kvalserien och blev kvar när IKP klev in i HockeyAllsvenskan. Och under de tre säsongerna som Pantern spelat allsvensk hockey har Wemmenborn växt ut till en av klubbens absolut viktigaste spelare, så det har egentligen bara varit en tidsfråga innan Malmö skulle få upp ögonen för honom.
Den här säsongen har Wemmenborn mest hållt till på en kant, men han spelade center så sent som föregående säsong.
– Han kan åka skridskor och jag tror han kommer passa bra in hos oss. Jag har god koll på honom sedan tiden som junior i Malmö, säger Sylvegård.

Wemmenborn har nämligen ett förflutet i Malmö, Han ingick i ”92-kullen” som blev U16-mästare 2008 och som senare bildade en riktigt stark stomme av 92:or och 93:or i J18 och J20.
I den kullen ingick bland annat Emil Carnestad (Idag i MoDo), Simon Karlsson (Tingsryd), Sebastian Dyk (Pantern), Robin Dahse (Pantern), Victor Öhman (Västervik), Roger Ohlsson (Kristianstad), Viktor Holmkvist (Kristianstad) tvillingarna Westerholm (Frölunda), Emil Sylvegård (Linköping), Max Görtz (Malmö), Nicolai Meyer (Troja) och så Axel Wemmenborn som spelat för Pantern de senaste tre säsongerna.
Nu återvänder han alltså till Malmö.
– Han blev väldigt glad att få den här chansen hos oss, och han var med och tränade redan idag, där han gjorde ett starkt intryck direkt, så det ska bli kul att se vad han går för.

Han blir årets ”Händemark” eller ”Bryggman”?
– Det får vi väl se. Han ska vara med oss under två matcher till att börja med. Sedan får vi se vad som händer. Vi är glada över att samarbetet med Pantern fungerar så bra. Samtidigt är det viktiga signaler för Pantern att skicka till sina spelare. De kan bli slussade uppåt om de gör det bra, säger Patrik Sylvegård.

Axel Wemmenborn får chansen i Malmö Redhawks. Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN
Axel Wemmenborn får chansen i Malmö Redhawks. Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN