Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Inför LHC – ”Vi vill gå in och bestämma”

Dagen efter CHL-matchen mot Brno valde Redhawks att gå på med samtliga spelare som ej var ombytta mot tjeckerna, plus ett fåtal spelare som ville känna på isen lite idag.
– Det var fritt, men vila ordinerat för de som spelat dubbla matcher, säger Martin Filander, som var på isen tillsammans med Mathias Tjärnqvist.

Peter Andersson var kvar inne i omklädningsrummet med spelarna som lirade igår.
– Man måste våga vila lite också. Och för oss som var ute blev det teknik, skott, skymningar och sådana grejer som man sällan har så mycket tid att nöta. Så det är en bra känsla inför imorgon, säger Filander.

Laget imorgon?
– Sannolikt ganska likt det vi hade i förra SHL-matchen. Lerby är inte aktuell, men Kim Rosdahl kan vara aktuell, och Rhett tror jag inte är aktuell.

Varför tar det så lång tid för Lerby?
– Han har fortfarande sviter från krocken. Det är mer fysiskt, han är stel. Och han ska vara helt hundra mot sig själv, annars kan det gå illa. Tror dock inte att det är speciellt långt bort.

Linköping lär gasa på rätt hårt imorgon.
– Ja, absolut. Men vi tänker rätt lite på vad våra motståndare har presterat. Det är ett spelande lag, som försöker spela sig ur situationer. Vi vill vara bättre i pressa och framförallt borta har vi varit alldeles för passiva. Vi vill vara mer aktiva och åka mer skridskor. Det blev lite bättre mot Brno, säger Filander.

Hur är det mer ert självförtroende, egentligen?
– Det är upp och ner tycker jag. Vi har en bra moral, på något sätt har våra matchstarter varit orolig, så frågan är definitivt befogad.
– Samtidigt har många av de som ska göra poäng, fått göra poäng, och det är väl i specialteams som det inte kuggat i riktigt. Det kan påverka självförtroendet, utan att det egentligen ska göra det. Vi pratar mycket i gruppen om att tro på det vi gör, och vara mer hårdhudade när matcherna startar, och lite på varandra.

Så ni är inte stukade?
– I allmänhet känner vi oss inte stukade. Men jag tycker vi väntar för mycket i matchstarterna och ser var det ska ta vägen, istället för att gå in och bestämma med en gång, säger Martin Filander.

Martin Filander inför Linköping på bortaplan imorgon. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Martin Filander inför Linköping på bortaplan imorgon.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN