Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Rögle borde ringa Per Ledin

Kris efter två omgångar?
Nej, så är det kanske inte.
Men det har spelats två matcher, laget gör inga mål, och man släpper in många mål, och man har noll poäng på kontot inför lördagens tuffa hemmamatch mot Skellefteå.

Nu har man förvisso spelat två bortamatcher. Det är tufft i SHL. Inga bortamatcher är lätta. Ja, inga hemmamatcher för den delen heller.
Känslan är dock att man behöver en karaktär i laget, som kan bryta lite mönster, som kan komma in med ett litet annorlunda tänk.
Jag tänker Per Ledin.

Den 39-årige veteranen har inga tankar på att lägga skridskorna på hyllan, och han skulle kunna tillföra saker som Rögle saknar till viss del.

* Ställa krav.
Han kan gå in och ställa krav på spelare. Det finns spelare i Rögles lag som ser totalt ointresserade ut. Bryan Lerg är en sådan spelare som inte alls står att känna igen. Han kan behöva någon som ställer lite krav, att ointresse inte får lov att finnas. Det finns säkert fler som skulle behöva en spark där bak i laget.

* Pådrivare.
”Ledda” är en grym karaktär. Ted Brithén är lagkapten och måste också driva på, men det kan behövas någon som backar upp. Någon som verkligen eldar på lagkamraterna varje dag. När Ledin gör något, så gör han det till hundra procent, och han skulle snabbt bli älskad i Lindab Arena.

* Vinnarkultur.
Per Ledin vinner. Han är en vinnare. Han har varit mästare i både Sverige och Österrike. Han vet hur hockeymatcher ska vinnas och det behöver Rögle.

* Fysiken.
Nämn några spelare i Rögles forwardsuppsättning som är fysiska, som kan smälla på och jobba hårt i forechecken. Ja, de finns. Men de är få. Där skulle Per Ledin tillföra ytterligare en dimension, som jag tycker saknas lite idag.

* Duktig hockeyspelare
Sist, men inte minst. Per Ledin är en bra ishockeyspelare. Han gör sina poäng, och han spelar sitt spel. Han är jobbig att möta på isen. Han snackar, och han spelar för laget. Han hade breddat truppen och ökat konkurrensen. Alla hade fått steppa upp. Dessutom har han massor av rutin.

Hade jag varit Anders ”Masken” Carlsson hade jag definitivt lyft luren, och ställt frågan vad Per Ledin tänker sig. Han hade, åtminstone i min bok, haft väldigt mycket positivt att tillföra Rögle. Ja, det flesta SHL-lag skulle må bra av att ha en Per Ledin i laget.
Och det är inte ett krisdrag att ringa efter en duktig, och ledig spelare, för att justera lite. Det är bara sunt förnuft.

Per Ledin senast han spelade i SHL. Men Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Per Ledin senast han spelade i SHL. Men Luleå.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN