Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Fem punkter – Malmö – Rögle 5-0

Daniel Zaar fick jubla för sin nya klubb idag. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Daniel Zaar fick jubla för sin nya klubb idag.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Fem punkter från Malmö – Rögle, match 1.

MALMÖ – RÖGLE 5-0
1-0 19.31 Andy Miele (Warg, Rakhshani)
2-0 38.50 Daniel Zaar (Mäntylä, Görtz)
3-0 43.14 Jens Olsson (Hardt, Mylläri)
4-0 50.13 Robin Alvarez (Miele, Zaar)
5-0 53.41 Carl-Johan Lerby (Görtz, Haudum)
Publik: 9268

*

Andy Miele
Wow, vad bra han är. Han är riktigt, riktigt bra. Händerna är fantastiska och han skyddar pucken föredömligt. Han gör SHL-debut för Redhawks genom att göra både mål och assist. Och han var dominant över hela isen. En spelare som motståndarna kommer få enormt svårt att få stopp på denna vintern. Ren klass, direkt från start.

Backarna som klev fram
Både Tuukka Mäntylä och Anton Mylläri har ifrågasatts ordentligt under försäsongen. De sista veckorna har både två tagit kliv. Framförallt Tuukka Mäntylä tog fram en högre nivå idag, jämfört med tidigare. Han satte in rejäla tacklingar och hans passning till Daniel Zaars 2-0 var magnifik. Anton Mylläri vågar mycket mer och agerar tryggt. Erik Andersson saknades inte alls idag. Frånsett ett par svaga prestationer i egen zon, främst från Nils Andersson i början av matchen var det här stabilt.

Emil Kruse
Riktigt vass ersättare för Kolppanen. Ändå släpper han in fem mål till slut. I första perioden sköt Malmö 18 skott, och han stod emot precis allt, utom en styrning från Andy Miele som spräckte nollan. Det krävdes att man fick hål på honom ordentligt och det krävdes sidledförflyttningar, eller individuella prestationer för att få hål på honom många gånger.
Finländaren får en tuff match om att ta förstaspaden.

Det finns mer att ta av
Första tio från Malmö var inte bra. Det såg ut att vara lite nervigt och Rögle hade ett par vassa chanser. Juhamatti Aaltonen hade ett kanonläge när han gick runt Lerby, och Edwin Hedberg hade ett skott i överliggaren.
Dessutom finns det spelare i laget man kan förvänta sig mer av. Fredrik Händemark är en sådan. Han kan mycket mer än det han visade idag. Men nyttigt jobb, som alltid.
Kan begära mer av en sådan som Nils Andersson också. Bland annat.

Bredden
Till slut segrade Malmös bredd, mot Rögles brist på bredd. Mycket till följd av att man drabbades av tunga avbräck på backsidan. Malmö fick klara sig utan Rhett Rakhshani under en del av matchen. Det löste man genom att flytta upp Daniel Zaar i första, och spela Lukas Haudum i andra. Det märktes inte speciellt mycket. Malmö klarade även av att spela utan en tongivande back som Erik Andersson.
Rögle orkade till slut inte stå emot. Och SHL:s bästa målvakt förra säsongen, Oscar Alsenfelt fick inleda den här säsongen med en nolla.