Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Luleå blir först att skaffa SLO

SLO, Supporter Liaison Officer, har samtliga klubbar i fotbollens högsta serie.
Men ingen har haft den titeln i hockeysverige. Förrän nu.
Och det är landets nordligaste elitklubb som tar täten och anställer en SLO, nämligen Luleå Hockey.

Den som fått jobbet är Mattias Sehlberg, en person som varit ordförande i Luleåfans och som är en frontfigur på klubbens hemmastå, sektion H.
– Vi har från föreningens sida fört en dialog med LuleåFans, representerade av deras ordförande Stefan Baudin, för att därigenom hitta en person som har ett stort förtroende både inom fansleden och i vår förening, säger Luleås VD Stefan Enbom.

Luleå Hockey skriver att en ”SLO:s huvudsakliga arbetsuppgifter är att sköta samordning och dialog i samband med matcher och att hålla en löpande kommunikation med både supportrar och föreningar för att därigenom långsiktigt stärka den positiva supporterkulturen.”
Nu tar man täten genom att anställa en renodlad SLO.
Att klubbar anställer folk för att stärka supporterrelationer är dock ingenting nytt. HV71 anställde förra året Linda Brevitz på en halvtidstjänst för att jobba med supporterfrågor. Nu tar Luleå Hockey alltså steget fullt ut.
– Det känns fantastiskt roligt att jag fått den här förfrågan från Luleå Hockey och LuleåFans om att bli föreningens första SLO och att få hjälpa till genom att jobba med frågor som länge legat mig varmt om hjärtat, säger Mattias Sehlberg, eller ”Zelo”, som han kallas.

Stefan Baudin, ordförande i Luleåfans, Mattias Sehlberg, ny SLO och VD:n Stefan Enbom på sektion H i Delfinen. Foto: Robban Hedlund.
Stefan Baudin, ordförande i Luleåfans, Mattias Sehlberg, ny SLO och VD:n Stefan Enbom på sektion H i Delfinen.Foto: Robban Hedlund.