Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

HV71 uppvaktar Bill Sweatt

Bill Sweatt var en av av spelarna som inte fick vara kvar när Luleå rensade i våras. En av klubbens stora värvningar för två säsonger sedan, stod på sina 74 SHL-matcher i Luleå för relativt klena skörden 26 poäng totalt i klubben.
Men Sweatt behöver inte gråta alltför mycket.
Enligt uppgifter till MrMadhawk.se ser han ut att få ett SHL-kontrakt ändå (Något NSD redan skrivit om), om han vill. Han uppvaktas nämligen nu av mästarklubben HV71.
– Inget är klart. Vi jobbar på alla ligor som det ser ut nu, och Bill vill till Schweiz, säger agenten Martin Nilsson när han konfronteras med uppgifterna.

Sweatt hade kunnat ha ett SHL-kontrakt för längesedan. Redan tidigt under silly season pågick diskussioner med Örebro. Men det blev inget. Förmodligen för att ekonomin inte gick ihop.
Och det är nu på senare tid som HV71 kommit in i bilden, i takt med att man tappat spelare.
När HV-sportchefen Johan Hult kontaktas, på de nu pågående sportchefsmötet via sms, så försöker han vifta bort uppgifterna. Martin Nilsson bekräftar dock att flertalet SHL-klubbar är med i bilden.
– HV vore spännande, men det pågår löst snack med fem-sex SHL-klubbar, säger Nilsson, som inte vill gå in på vilka dessa klubbarna är.
Att Sweatt skulle få ett kontrakt i Schweiz, som utlänning, så här sent, är förmodligen svårt, vilket öppnar för vidare spel i Sverige.

Bland klubbarna i SHL så är det i dagsläget två klubbar som skulle kunna utmana HV71 om Sweatt. Det är tidigare klubben Brynäs, som söker en forward, och Linköping, som fortfarande söker forward för någon av sina toppkedjor.
Men om de, eller någon annan SHL-klubb, är med i leken om Sweatt nu, får vi låta vara osagt.
Klubbar som Växjö och Färjestad söker också forwards, men här är det i första hand centrar man letar efter.

Bill Sweatt kan hamna i sin tredje SHL-klubb. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Bill Sweatt kan hamna i sin tredje SHL-klubb.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN