Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Jadeland på väg till Frankrike

Nicklas Jadeland och Victor Svensson uppvaktades av Fredrik Söderströms norska klubb, Storhamar. De signade Svensson för två dagar sedan.
Men någon Nicklas Jadeland ser det inte ut att bli. Det finns inga pengar kvar till en ordinarie SHL-spelare och utlänningskvoten börjar att fyllas.

Därför ser det ut som att Jadeland måste söka sig till andra äventyr.
Och nu kan det bli Frankrike.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar så för Nicklas Jadelands agent långt gångna diskussioner med en fransk klubb.
Detta ska, enligt uppgift, vara Grenoble.

Att spela i Frankrike kan låta som ett steg ned i karriären, och från SHL-spel, är det absolut så, men det finns även spelare som tagit ett år, i en mer dominant roll, för att sedan komma tillbaka starkt.
Jens Olsson är exempel på en sådan spelare. Han var dock nere i Frankrike och Rouen som 25-åring. Jadeland är 31 år och har rimligtvis fyra-sex år kvar på karriären. Så ett starkt år nu, kan ge valmöjligheter som han inte har idag.

Nicklas Jadeland har sökts, utan framgång.

160823 Malmö Redhawks Nicklas Jadeland under träningsmatchen i Ishockey mellan Malmö Redhawks och AIK den 23 augusti 2016 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35234
Nicklas Jadeland kan hamna i Frankrike.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN