Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Stortalangen på väg att lämna

Timothy Liljegren ser ut att draftas om drygt tre veckor när NHL håller sin draft i Chicago. Trots en stökig säsong med körtelfeber som förstörde stora delar av hösten, så är Liljegren ett attraktivt namn när NHL-klubbarna ska välja bland talangerna.

Nu lär förvisso den mindre bra säsongen, innebära att Liljegren draftas senare än vad han gjort om utvecklingen fortsatt i rasande tempo.
Draftad blir Liljegren alltså ändå.
Och mycket pekar på att han då gjort sitt i Rögle.
Enligt uppgifter till MrMadhawk.se överväger Liljegren starkt att antingen hoppa på ett AHL-äventyr, eller ta ett år i kanadensiska juniorligan, alltså antingen WHL, QMJHL eller OHL. Det kommer bero på den klubb som tvingas honom.
– Ärligt talat så vet jag inte hur det ser ut för honom. Han har ett kontrakt med oss nästa år, men vi lever med risken att han kan lämna oss, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.

Om (När) Liljegren draftas så har NHL-klubben till den 15 augusti att signa upp honom, vilket man lär göra.
Därefter blir det ett par jobbiga veckor för Rögle, om man verkligen får behålla honom.
NHL-klubben står med tre alternativ då. Ner med Timothy i AHL, komma överens med en klubb i juniorligan, som tingas honom i CHL Import Draft och att han spelar där (Som exempelvis André Burakovsky och Gabriel Landeskog gjorde) eller att man hyr ut honom till Rögle en säsong.
Uppgifter till MrMadhawk.se säger att Timothy gärna spelar i nordamerika. Men eftersom han just nu inte är draftad och har ett avtal med Rögle, så är det vad han måste rätta sig efter nu. Men bollen kommer ligga i NHL-klubbens händer till stor del.

Timothy Liljegren kan mycket väl lena Rögle för spel i nordamerika.  Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Timothy Liljegren kan mycket väl lena Rögle för spel i nordamerika.Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN