Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Ejdsell klar för Nashville

Victor Ejdsells säsong har varit fenomenal. Han gick från en forwards långt ner i kedjorna hos Färjestad, till att vara HockeyAllsvenskans främsta spelare, och fick kröna det med att debutera i Tre Kronor i slutet av säsongen.

Nästa säsong har Ejdsell redan skrivit på för HV71, vilket Henrik Sjöberg kunde avslöja den 24 mars. Men övergången är ännu inte officiell.
Sjöberg avslöjade även att Ejdsell även kunde skriva ett NHL-kontrakt den 4 april.

Enligt säkra källor till MrMadhawk.se är det flera NHL-klubbar som visat intresse. Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks och Nashville Predators har nämnts.
Enligt uppgift är valet gjort och det blir Nashville som vinner kampen om den 21-åriga centern.

Eftersom Ejdsell blivit förbisedd i draften när det var aktuellt, så har samtliga NHL-klubbar kunnat vara med och ge bud till BIK Karlskoga-spelaren, som gjorde 57 poäng på 50 allsvenska matcher och sedan fortsatte leverera poäng i kvalspelet med sju poäng på tio matcher.
Vid flertalet matcher i Nobelhallen mot slutet av säsongen har Nashvilles svenska scout Lucas Bergman funnits på plats för att kolla på honom och även bearbeta honom med klubbens planer för honom.

Planerna då?
Mycket pekar på att det blir camp i sommar, sedan är ambitionen att Ejdsell spelar SHL-hockey med HV71, precis som planerat.
Endast en braksuccé på campen lär ändra de planerna.

Victor Ejdsell har fått debutera med Tre Kronor. Foto: Florian Ertl / GEPA Pictures
Victor Ejdsell har fått debutera med Tre Kronor.Foto: Florian Ertl / GEPA Pictures