Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Signade med Edmonton – Spelar SHL i vinter

Han spelade JVM både 2015 och 2016.
I april skrev han på ett NHL-kontrakt med Edmonton Oilers. Men den här säsongen spelar William Lagesson i SHL.
Enligt säkra uppgifter till MrMadhawk.se är Lagesson klar för Djurgården.
– William kommer att bli utlånad till SHL, det kan jag bekräfta, men det blir upp till klubben att presentera honom, säger Lagessons agent, Thomas Sjögren.

För bara någon månad sedan signade backen ett NHL-avtal med Edmonton Oilers. Men första året ska alltså tillbringas i Sverige, och efter en ganska hård kamp mellan ett antal klubbar i SHL, så har Lagesson gjort sitt val.
– Jag kan väl säga så här, att William gör sitt val efter där han tror att han kan utvecklas bäst. Det var ett svårt val eftersom det fanns många bra alternativ. Men William gör sitt val efter där han tror han kan utvecklas bäst, säger Sjögren.

I Djurgården får han en av SHL:s mest respekterade backtränare i Stefan Nyman. Sedan han kom in som tränare i Djurgården har ett stort antal backar utvecklats stort och tagit kliv till både NHL och KHL.
Dessutom finns det en annan viktig detalj. Djurgårdens huvudtränare heter Robert Ohlsson, som har god koll på Lagesson sedan hans tid i Frölunda, då han representerade J20-laget, och tränade med A-laget.

De senaste tre säsongerna har Lagesson spelat i USA.
Först i juniorligan med Dubuque Fighting Saints, och de senaste två säsongerna har han spelat universitetshockey på  University of Massachusetts.

Men nu blir det alltså spel i Sverige. Och en flytt till Stockholm för att spela med Djurgården.
Förutom Lagesson har Djurgården gjort klart med Marcus Fagerudd sedan tidigare, plus att MrMadhawk.se kunnat avslöja värvningarna av Joacim Eriksson från Växjö, Jesper Pettersson från Philadelphias organisation och Tom Nilsson, tidigare guldback i Frölunda, som återvänder till Sverige.
Alla spelarna kommer att presenteras av Djurgården inom kort.

William Lagesson spelade två raka JVM. Nu flyttar han till Djurgården. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
William Lagesson spelade två raka JVM. Nu flyttar han till Djurgården.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN