MrMadhawk.se

Malmö överens med toppcenter

Malmö Redhawks har varit på jakt efter en förstacenter, som kan ersätta finländaren Ilari Filppula, som flyttar hem till Finland till nästa säsong, efter att bara spelat en enda säsong i Malmö.
Nu har Patrik Sylvegård fått napp – i USA. Närmare bestämt i Allentown, Pennsylvania, där laget Lehigh Valley Phantoms huserar.

Spelaren som blir Malmös ersättare till Filppula?
Enligt vad MrMadhawk.se erfar handlar det om deras superstjärna Andy Miele. 29-åringen har varit en pålitlig poängspelare i AHL under flera säsonger.
De senaste tre säsongerna har han gjort 70, 62 och 57 poäng. Det handlar om en center som stadigt ligger runt en poäng per match.
Den här säsongen blev det 57 poäng på 65 matcher i grundserien.

I en hård kamp med andra SHL-lag har Malmö vunnit kampen om Miele.
Enligt uppgift har Linköping varit väldigt intresserade av Andy Miele, som beskrivs lite som en liknande spelartyp som Garrett Roe, som nu lämnar Linköping. En playmaker, som är väldigt tuff, trots att han är förhållandevis liten.
Efter flera år i AHL, utan några större NHL-chanser, vill Miele nu testa vingarna i Europa.
Även Växjö ska ha aviserat intresse.

Med Miele i laget har Patrik Sylvegård fått en riktig toppcenter, som förmodligen kommer rankas som ett av seriens främsta nyförvärv inför säsongen, och är en spelare som kommer sälja biljetter på egen hand.
Här får Malmö en bärande spelare, som ska kunna driva offensiven varje kväll, som dessutom är otroligt peppad för att komma till staden och till SHL för att sätta avtryck.

Patrik Sylvegård har under flera försök fått chansen att lämna en kommentar kring sin nya center, men har valt att avstå. Han medger dock fortsatt:
– Vi har spelare som är klara, som vi inte gått ut med.

Det är också det enda han vill säga.
Men Andy Miele är alltså en av dessa.

Andy Miele under en av sina få NHL-matcher i karriären, för Phoenix.  Foto: jack Dempsey / AP Photo.
Andy Miele under en av sina få NHL-matcher i karriären, för Phoenix.Foto: jack Dempsey / AP Photo.