Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

AHL-back på gång till Skellefteå

Skellefteå AIK ryktas ha en AHL-back på ingång, enligt flera olika uppgifter.

Sportchef Mikael Lindgren har sagt tidigare i Norran att ”Det finns några intressanta alternativ som vi tittar på och helst skulle jag vilja ha in en rightare till då det ger oss fler alternativ. Sen så tittar vi på backar med lite mer storlek som är stark defensivt. Att få kombinera båda de egenskaperna skulle vara drömvärvningen”, har han sagt i en tidigare intervju.

Igår hade Norran på nytt ett snack med Lindgren. Och nu verkar det vara lite mer skarpt läge.
– Vi har tittat lite på AHL-backar och det har funnit några bra uppslag. Dessutom vill fler och fler spelare i AHL komma till SHL, sa han igårkväll.

Vilken, eller vilka backar som Lindgren pratar om?
Det kan MrMadhawk.se avslöja nu.
Enligt säkra källor så är Morgan Ellis, just nu i AHL-laget Chicago Wolves högaktuell för Skellefteå.
Här får Skellefteå en stor rightare, som gjort det ganska skapligt i AHL med 30 poäng under denna säsongen på 74 matcher.
När Mikael Lindgren konfronteras via sms med uppgifterna om Ellis, så är det ingenting han känner för att kommentera speciellt mycket.

Morgan Ellis känner redan Bud Holloway sedan tidigare, och den kopplingen kan visa sig vara viktig, när man ska rekrytera en spelare, som aldrig spelat i Europa.
Snart 25-årige Ellis, har spelat tre NHL-matcher för Montreal tidigare, men gick denna säsongen till St. Louis Blues, men har fått spela hela säsongen i farmarlaget.

MrMadhawk.se har talat med en spelare som spelat med Ellis. Han beskriver honom så här:
– Han är riktigt bra. Han har varit nära att gå till Sverige tidigare. Det är en bra tvåvägsback, med bra skott. Dessutom en grym kille med bra karaktär.

Just nu ligger hans Chicago Wolves under med 2-1 i matcher mot Charlotte Checkers, i bäst av fem. Nästa match spelas i natt, i Chicago.

Foto: St Johns Ice Caps.
Foto: St Johns Ice Caps.