Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Finsk målvakt klar för Örebro

Örebros sportchef Niklas Johansson aviserade i fredags att han hade klart med en ny målvakt, som han var mycket nöjd med.
Men det är ett namn han inte kan släppa.
Ni kan få namnet nu: Eero Kilpeläinen, 31 år, och just nu målvakt i finska Kalpa, som spelar final i Liiga mot Tappara.

Enligt vad MrMadhawk.se erfar så kom Örebro och och Kilpeläinen överens för en dryg vecka sedan.

Namnet är överraskande, och kanske inte riktigt vad fansen förväntat sig, då det finns många svenska målvakter lediga. Men för Örebros del öppnar detta möjligheter. Man får en målvakt, som är i rätt bra ålder, med erfarenhet både internationellt och framförallt i finska ligan.
Eero Kilpeläinen har under sin seniorkarriär aldrig varit under 90 % i räddningsprocent och just nu håller han på att leda sig Kalpa till mästartiteln, med 95 % och 1.35 mål insläppt per match, när Kalpa har 2-1 i matcher mot Tappara.
Utanför de finska gränserna har Eero Kilpeläinen spelat juniorhockey i Kanada, men har även varit en sväng i Schweiziska NLA med Zug.

När Kalpas säsong är över, kommer han att presenteras som Örebros nya målvakt och kommer kampera ihop med Axel Brage under säsongen.

Eero Kilpeläinen i Kalpa under CHL förra säsongen.  Foto: Bildbyrån.
Eero Kilpeläinen i Kalpa under CHL förra säsongen.Foto: Bildbyrån.