MrMadhawk.se

HV-backen lämnar för SHL-konkurrent

Adam Almquist kommer att lämna HV71.
Det har stått klart en längre tid, och bekräftades i samband med SHL-matchen mellan HV71 och Brynäs den 28 februari, av Almquists agent, Patrik Carnbäck.
– Det kan bli SHL, Schweiz eller KHL. Vi är just nu helt öppna för allt, sa Carnbäck då.

Nu är dock saken klar.
Enligt källor till MrMadhawk.se kommer Almquist nästa säsong spela i SHL-konkurrenten Frölunda.
– Jag har inga kommentarer. Och det kvittar vilket namn du kommer med. Vi ska sätta oss ner med varje enskild spelare i vår trupp, innan vi gör några uttalanden, säger Frölunda sportchef Fredrik Sjöström.

Vad tycker du om Adam Almquist som spelare?
– Jag passar på den frågan.

Enligt mina uppgifter är du i princip klar med hela din spelartrupp inför nästa säsong?
– Vi är en bra bit på väg. Det tror jag de flesta lagen är vid den här tidpunkten. Men vi har några lösa bollar kvar i truppen, innan den är helt klar, säger Sjöström.

De lösa bollarna som Sjöström pratar om är dock få.
Det handlar i stort sett om Carl Grundström och Victor Olofsson ska spela i NHL eller inte nästa säsong. Dessutom måste man lösa Erik Nyströms situation. Han har kontrakt i en säsong ytterligare, men har inte platsat och ingår enligt uppgift inte i planerna för nästa säsong.

På backsidan har man bara haft en bricka att fylla.
Det är Henrik Tömmernes ersättare. Men det ska alltså bli Adam Almquist, enligt vad MrMadhawk.se erfar från normalt sett mycket säkra källor.
Parallellt med att HV71 gjort ett riktigt bra slutspel och är på väg att säkra klubbens femte SM-tecken har Adam Almquists agent Patrik Carnbäck jobbat med Frölundaspåret. Detta har även HV:s sportchef Johan Hult varit informerad om, så det är ingenting som varit någon form av störningsmoment i HV-lägret.

För Frölunda blir backsidan spikad när Almquist nu är klar. Frölunda väljer därmed att rekrytera ytterligare en HV-skolad back, precis som man gjorde när man värvade jämnårige Oscar Fantenberg 2014.
Räkna dock med att spelare kommer att lånas ut.
Det finns redan åtta backar på kontrakt, och till det ska Almquist, plus MoDo-värvningen, Jakob Stenqvist kastas in. Stenqvist kommer dock att lånas ut till HockeyAllsvenskan under år 1. Planen var, enligt uppgift att han skulle lånas ut till Mora IK, men i och med att de nu går upp i SHL, så kommer lånet förmodligen att ske på annat håll.

Fakta / Backsidan i Frölunda:

KLARA:
Johannes Johannesen
Kristoffer Gunnarsson
John Nyberg
Matt Donovan
Filip Westerlund
Mattias Nörstebö
Rasmus Dahlin
Jonathan Sigalet

PÅ INGÅNG:
Jakob Stenqvist – Från MoDo
Adam Almquist – Från HV71

LÄMNAR: 
Henrik Tömmernes – Schweiz

Adam Almquist spelar nästa säsong SHL-hockey i Frölunda. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Adam Almquist spelar nästa säsong SHL-hockey i Frölunda.Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN