Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Jadeland – ”Redhawks har något riktigt bra på gång”

Efter fem raka säsonger, där han varit med om att ta Redhawks från fallet efter Stenbeckmiljonerna, till ett semifinallag i SHL, så är äventyret över för Malmökillen, Nicklas Jadeland.
– Jag fick domen klockan 12.00 idag och är bara tom just nu, säger han besviket.

Var du inte alls förberedd på det?
– Det går väl aldrig att vara förberedd på någonting sånt här. Jag har inte hört någonting negativt från tränarna, eller så. Har fått höra hela säsongen att man gjort ett bra jobb, säger Jadeland, som sätter ord på sina känslor:
– Jag är nere och lite tom. Det kan jag inte sticka under stolen med, säger han.

Trots att han fått ett negativt besked från en person han känt väldigt länge i Patrik Sylvegård, så är det inte någon bitterhet för klubben.
– Jag hoppas verkligen att de spelaren som ska ta min roll i laget är bättre än vad jag är. De spelarna som finns i laget är riktigt bra spelare och de vet vad som krävs för att lyckas, säger Jadeland, som även hyllar tränarna, som precis ratat honom.
– Tränarna är riktigt bra. Det är exakt de här tränarna Malmö behöver för att ta nästa steg. Det är tråkigt för mig personligen, men Malmö Redhawks har någonting riktigt bra på gång, och framtid är jätteljus.

Hur var ”Sly” under samtalet med dig?
– Det var nog riktigt tufft för honom. Vi känner varandra bra, och han vill göra det på bästa sätt. Jag är inte avundsjuk på honom att han tvingas ge spelare de här besked.

Vad som händer nu vet inte Nicklas Jadeland. Familjen ska få säga sitt också. Men tankarna finns på spel i utlandet.
– Ja, de tankarna har man väl haft. Men jag vet inte. Jag måste prata med min agent, Jacob Hedin mer också. Vi har pratat lite kort och ska hitta en bra lösning, säger Jadeland.

Nicklas Jadeland lämnar Malmö Redhawks, efter fem år. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Nicklas Jadeland lämnar Malmö Redhawks, efter fem år.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN