Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Häggström – ”MoDo är alltid MoDo”

Magnus Häggström är den spelaren som varit i Malmö under den längst sammanhängande perioden av alla i årets A-trupp. I januari 2012 kom han till klubben.
– Nu blir det väl Jensa och Storm som varit där längst, säger Häggström, som har stenkoll på att han faktiskt är den spelaren som varit där längst.

I dagarna har han fått beskedet av Patrik Sylvegård, som sju andra spelare har fått.
Men beskedet kom inte som någon chock.
– Nej, jag har varit förberedd på att det ska bli så här. Det är inte konstigt på något sätt. Så här är branschen, och någon gång får alla spelare det här beskedet. Jag har känt det på mig, säger Häggström, som precis som Nicklas Jadeland inte känner någon bitterhet.
– Man ska ha klart för sig att alla spelare som spelar på den nivån som vårt lag gör nu, är väldigt, väldigt bra hockeyspelare, fortsätter han.

Magnus Häggströms tid i Malmö har varit framgångsrik. Han har fått vara med om en uppgång har har etablerat sig som en riktigt stark rollspelare i laget, och varit bland de mest vältränade i laget.
Vid sidan om har det också hänt saker. Han har träffat en tjej från Vellinge och de har bosatt sig nere i Skegrie, utanför Trelleborg, och under tiden i Skåne har Magnus Häggström även blivit pappa, för första gången.
Så en koppling till Skåne kommer alltid att finnas.
Just nu är Häggström inte i Malmö, han är i sin hemstad, Örnsköldsvik.
– Jag är här nu hos mina föräldrar.

Där finns en klubb i den staden, som kanske behöver dig.
– Jag vet inte mycket alltid, men det är klart att MoDo alltid är MoDo. Det är min hemstad. Och det är intressanta saker som händer i klubben med bra sportchef, tränare, plus att man tagit guld både på J18 och J20.

Så du kan spela där?
– Jag har inte pratat med någon i klubben. Men här finns stora förutsättningar. Staden har ett väldigt intresse för sitt MoDo. Men just nu får vi se vad som händer. Ingenting är klart, utan min agent får jobba med det, berättar Häggström.

Magnus Häggström vet inte vad han ska göra i framtiden. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Magnus Häggström vet inte vad han ska göra i framtiden.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN