Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Thuresson har nobbat Rögle – siktar utomlands

Andreas Thuresson har haft sitt individuella samtal med Patrik Sylvegård. Som läget ser ut nu, så lämnar han Malmö Redhawks, men ingenting är spikat.
Thuresson har också valt att tacka nej till ett bud från Malmös värsta konkurrent Rögle.
– De har varit på mig en längre tid, men jag har valt att säga nej tack, av anledningen att jag har målet att försöka hitta någonting utomlands, säger Thuresson.

Andreas Thuresson kom hem till Malmö inför återkomst i SHL 2015. Men det var inte för att komma hem och rota sig. Det var för han gick igång på tanken att vara med och etablera klubben i högsta ligan.
– Jag ville ta ett steg i min karriär och hjälpa laget att etablera sg. Men det sa jag redan när jag skrev på, att det inte var för att slå mig till ro hemma. Jag har haft som ambition att försöka ta ett äventyr, utomlands igen.
– Men jag ska ha ytterligare ett samtal med Patrik Sylvegård. Skulle det vara så att vi helt bestämmer oss för att gå vidare, kommer jag verkligen önska all lycka till för klubben, om de går vidare med andra spår.

Min kollega, Henrik Sjöberg avslöjade att Langnau och ytterligare en annan Schweizisk klubb vill ha dig.
– Ja, jag har hört det. Redan när jag åkte till Ryssland första gången så hade jag intresse från Schweiz. Så det har funnits ett intresse från mig att spela där.

Har det bara varit Rögle som du har sagt nej till?
– Det är ett antal SHL-klubbar som jag valt att säga nej till. Och det har jag gjort för att Malmö ska få chansen.

Är det helt uteslutet att spela där?
– Min ambition är att spela utomlands. Så i dagsläget har jag valt att säga nej.

Andreas Thuresson har alltså intresse, och förmodligen även bud från Schweiz. Men han väljer att ligga lågt, dels med tanke på att han och Patrik Sylvegård inte definitivt tagit något beslut, och dels med tanke på vad som hände för ett par år sedan.
– Jag hade ett i princip klart kontrakt med Prag. Men så sket det sig i sista sekund, och det gjorde att jag fick åka och spela i Sibirien istället, så jag har lärt mig den hårda vägen, att det är papper med underskift på, som gäller, innan man säger för mycket.

Är du nöjd med din säsong?
– Jag hade önskat lite mer poäng. Men jag, precis som laget har varit upp och ner. Men jag är väldigt glad att vi under mina två år i laget först har etablerat oss, och sedan tog ett väldigt stort steg den här säsongen.

Du fick avsluta säsongen utanför laget.
– Olyckligt när sånt händer, men de gjorde sin dom och det var inte alls roligt. När man vet att man hade kunnat vara med och bidra till laget.

Den såg illa ut. Smällen alltså.
– Håller med. Det ser riktigt illa ut, men det är ingen toksving. Det är handen som träffar honom i ansiktet och som väl är, så spelade han bytet efter. Det var skönt att det gick bra för honom.

Allt pekar alltså på att Thuresson gjort sitt i Malmö, för denna gången, även om ett sista samtal med Sylvegård återstår. När man ställer upp ett kommande lag inför hösten i en så kallad ”Depth chart” får Thuresson svårt att ta en plats, med tanke på att Sylvegård redan värvat in spelare.
– Jag såg det och den tanken har också gått genom mig. Men jag vill inte säga för mycket förrän vi definitivt har bestämt oss och jag har en klar ambition om att hitta något utomlands, säger Andreas Thuresson.

Andreas Thuresson siktar utomlands. Har nobbat Rögle, och andra SHL-klubbar. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Andreas Thuresson siktar utomlands. Har nobbat Rögle, och andra SHL-klubbar.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN