Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Pantern värvar back från nya SHL-laget

Pantern fortsätter att satsa svenskt, och satsa på unga, intressanta spelare.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar, så är Moras back, William Pethrus, överens med IK Pantern om ett kontrakt över den kommande säsongen.

Pethrus, ursprungligen från Mariestad, var med när Mora IK tog steget upp i SHL, men han kommer, som det ser ut, inte att få vara med när laget ska upp och spela SHL-hockey till hösten. I direktkvalet mot Leksand var han lagets sjundeback, så det känns naturligt att han fortsätter sin utveckling i HockeyAllsvenskan.

Det handlar dock om en väldigt intressant, högerfattad back, som sportchef Jocke Tillgren fått på kroken.
19-åringen gjorde tidigt debut i Moras A-lag. Redan som B-junior gjorde han 38 allsvenska matcher och denna säsongen har han spelat 44 allsvenska matcher, med nio poäng som följd och +17 i plus/minus-statistiken.

Det är inte orimligt att Pantern kommer att försöka se Pethrus i en lite mer offensiv roll. man har sökt efter en högerfattad back som kan fylla den luckan, då powerplayspelet varit under all kritik den senaste säsongen.

William Pethrus är klar för Pantern till den kommande säsongen. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån
William Pethrus är klar för Pantern till den kommande säsongen.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån