Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Målvaktsrockad på gång i Växjö

Det finns två målvakter på kontrakt i Växjö Lakers till nästa säsong.
Både Joacim Eriksson och Viktor Andrén har kontrakt, men det finns ändå mycket som pekar på att målvaktsparet nästa säsong kommer att innehålla landslagsmålvakten Viktor Fasth.
Enligt vad MrMadhawk.se erfar så är Växjö nära att få hem Fasth på ett långtidskontrakt.
– Inga kommentarer, säger sportchef Henrik Evertsson i ett sms.

Situationen är inte enkel. Eriksson har ett ganska bra kontrakt. Enligt uppgift ligger det på en bra bit över 200.000 kronor i månaden och det måste Växjö frigöra.
Flera olika klubbar i SHL har fått erbjudande om att ta över Erikssons kontrakt, men det finns även en öppning för spel i KHL. Dit går Eriksson gärna tillbaka, om det är en klubb som fungerar bra socialt.
Enligt en källa så ”sätter sig Jocke inte i vilket skit som helst”.
– Jag har just nu inga kommentarer, då jag håller på med samtal med spelarna ur den befintliga truppen, säger Evertsson, som också fått frågan kring avslöjandet att Lakers värvat Skellefteås forward, Andrew Calof, men även i det fallet avböjt att kommentera.

Viktor Fasth och Växjö är överens. Det är ett långtidskontrakt och detaljen att lösa blir att hitta en plats i laget. En inte helt enkel detalj, givetvis.
Fasth har sedan en tid kommit hem till Växjö och då har det varit för att bosätta sig. Dagisplats och boende är ordnat.
Så nu ska allt bara lösa sig med Växjö Lakers.

Fasth kom fram starkt under den allsvenska tiden i Växjö. Efter monstermatchen på Hovet mot AIK borta, då han nästan höll nollan i kvalseriens sista omgång och nästan blåste AIK på SHL-platsen, så skrev han på för Gnaget, där han blev en landslagsmålvakt och fick ett kontrakt med Anaheim. Det blev två år i NHL, för att sedan ta två år i CSKA Moskva.
I CSKA har han dock fått vara tvåa bakom ryske stjärnmålvakten Ilya Sorokin.
Kontraktet med CSKA går ut och nu pekar alla riktningar på att det blir en återkomst med Växjö.

Viktor Fasth är på väg hem till Växjö Lakers. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Viktor Fasth är på väg hem till Växjö Lakers.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN