MrMadhawk.se

Nobbar Malmö och Skellefteå – klar för Karlskrona

Under kvällen spelar BIK Karlskogas Carl Persson en helt avgörande match mot AIK i Nobelhallen och senare i veckan kan han spela SHL-kval mot Rögle.
Men Persson är redan klar för SHL-spel nästa säsong, oavsett vad som händer.
Enligt säkra uppgifter till MrMadhawk.se spelar Persson nästa säsong i Karlskrona.
– Han skrev på i förra veckan, bekräftar en insatt källa.

Och Karlskrona har vunnit Persson via en dragkamp mot betydligt mer etablerade lag. Persson valde nämligen Karlskrona efter att ha gått en kamp mot Malmö Redhawks och Skellefteå AIK. De klubbarna nobbar nu Persson.
Det som ska ha fällt avgörandet till KHK:s fördel är att huvudtränaren Ove Molin hade ett långt samtal med Persson och Karlskrona tänker honom i en betydligt mer tongivande roll än vad han hade fått i de andra klubbarna.

Den här säsongen har Kristianstadsprodukten fått ett rejält genombrott. 26 mål och 18 assist i seriespelet. Under kvalspelet har det blivit tre mål på fem matcher.
Bara Anton Holm i Södertälje gjorde fler mål i seriespelet med sina 28 kassar.

21-åringen kommer att presenteras för Karlskrona när BIK Karlskoga spelat klart sin säsong. Den är slut antingen ikväll, eller efter direktkvalet mot Rögle, om BIK slår AIK i den tredje och avgörande matchen.

Karlskrona har sedan tidigare gjort klart med Bobbo Petersson från Örebro, som är officiellt. Även Linköpings Henrik Törnqvist är klar, vilket Aftonbladet avslöjat.
Jacob Nilsson från Mora är också klar, vilket blev klart i januari. Men MrMadhawk.se kan avslöja att Nilsson har en möjlighet att bryta det avtalet om det är så att Mora skulle vinna sitt direktkval mot Leksand.
Om Carl Persson har liknande klausul i sitt nytecknade avtal med KHK finns det än så länge inga uppgifter på.

Carl Persson, klar för Karlskrona. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Carl Persson, klar för Karlskrona.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN