Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-klubbar drar i Söderberg

Pantern har gjort en fantastisk säsong, och avslutar under kvällen med match mot Timrå. Med tanke på succén blir spelarna även attraktiva för andra klubbar. Backen Andreas Söderberg är en sådan. Han uppvaktas av SHL-klubbar, där bland annat Karlskrona ligger på för att värva honom.
– Det stämmer att det finns SHL-intresse för Andreas. Från mer än en SHL-klubb, säger Söderbergs agent, Christian Sjögren.

Finns det konkreta förslag?
– Jag väntar på bud, men pengarna är inte viktigt i detta läge. Andreas är SHL-redo och huvudsaken är att han kommer till en klubb som tror på honom, påpekar Sjögren.

Andreas Söderberg har tagit enorma steg i Pantern under säsongen. Han värvades från Vita Hästen inför säsongen och i backpar med HV-lånet Jacob Cederholm har han varit en av många framträdande IKP-backar.
Skellefteåfostrade Söderberg uppvaktas även av Malmö Redhawks. En klubb som han tränade med den 2 februari.
– Han är intressant för framtiden. Han är en sådan som kan stå på tur, men det är kanske inte aktuellt just nu när Pantern har viktiga matcher, sa Peter Andersson, huvudtränare i Malmö, då.

Bland SHL-klubbarna som visar intresse finns alltså Karlskrona, som väldigt gärna vill värva Söderberg, men även andra SHL-klubbar, bland annat Malmö kan tänka sig Söderberg. Men i Malmös fall handlar det i så fall om att signa upp honom, för att skicka in honom på tillväxt ytterligare en säsong i Pantern.
– Det där har jag inga kommentarer till. Andreas har gjort en bra säsong, och det känns spännande att se var han hamnar nästa säsong, säger Sjögren.

Söderberg har sedan tidigare lite SHL-erfarenhet från Skellefteå AIK.

Andreas Söderberg i Pantern drar SHL-intresse till sig. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Andreas Söderberg i Pantern drar SHL-intresse till sig.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN