Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Färjestad jagar HV-forward

Färjestad har tillsatt sportchefspositionen, och fram till att Peter Jakobsson tillträder den 1 maj, så är det Håkan Loob som bygger truppen för nästa säsong.
Och han har självklart redan börjat.
– Jag tippar på att det blir ett skifte på kanske sju-åtta spelare från dagens trupp, till nästa säsongs trupp och den processen är det jag som leder just nu, säger Håkan Loob.

Tillsammans med inputs från Peter Jakobsson ska man nu bygga FBK-truppen som ska stå redo i augusti.
Först ville Loob säkra en stomme, som han nu gjort när han förlängde med spelare som Joakim Nygård och Johan Ryno. Men han är också medveten om att man behöver bestämma sig tidigt om man vill vara med på spelare utifrån.
En spelare som är på bordet hos Färjestad är HV-forwarden, Christoffer Törngren.
– Det är en yngre spelare med potential, men jag har inte hundra koll på honom, säger Loob.

Enligt uppgift är ni mycket intresserade av honom.
– Jag har bara koncentrerat mig på att vi måste hitta någon form av kontinuitet i de vi har haft nu. Och det är där vi står.

Och var står ni då?
– Vi har säkrat viktiga spelare, men det finns fortfarande spelare i befintlig trupp som är aktuella för att fortsätta. Och vi är naturligtvis också väl medvetna om att vi måste ha någon plats öppen för spelare utifrån, säger Loob.

HV71 har den senaste tiden förlängt kontrakten med anfallarna Anton Bengtsson, Filip Sandberg och idag senast med Erik Andersson.
De är också intresserade av att behålla Törngren, men har fått svaret att man hela tiden vill skjuta på processen. Detta gör att HV, enligt uppgift räknar med att tappa Törngren, som gjort 17 poäng under årets SHL-säsong. Skulle han stanna kvar ser man det som en ren bonus.

Christoffer Törngren, jagas av Färjestad. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Christoffer Törngren, jagas av Färjestad och flera andra SHL-klubbar.Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN