Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Lika bra att verkställa Hånbergs avsked nu

Karlskrona meddelade precis att tränaren Pelle Hånberg får sparken från klubben.
Det kom lite överraskande, men samtidigt har laget förlorat flera raka matcher, och det har stått ganska klart att klubben inte avser att förlänga samarbetet till nästa säsong.
Av den anledningen tycker jag att klubben gör rätt som bryter, redan nu.

Någonting var tvunget att hända, och att ge Ove Molin huvudansvaret tycker jag är helt rätt. Molin har jobbat i det tysta, men uppgifterna säger att han i princip varit den som lett laget.
Nu leder Ove Molin laget, och Micke Aaro får assistera vidare.
Kan inte tänka mig att det blir sämre.

Karlskrona, och sportchef Micke Sundlöv får ett utmärkt tillfälle att se vad Molin går för redan nu. Och om det faller väl ut borde han absolut ligga bra till för att få vara huvudansvarig direkt från start, nästa säsong.

Pelle Hånberg kommer oavsett detta att alltid varit mannen som skrev positiv historia. Han värvades in från Vita Hästen, där han inte ansågs duga. Han kom i ett läge där klubben befann sig i en jobbig sits ekonomiskt.
Han fick ihop laget fantastiskt bra, och tog upp laget i SHL. Första året räddade han kvar laget via kval, och denna säsongen har han trots resultaten den senaste tiden etablerat laget i SHL. De kommer inte behöva kvala sig kvar. Och bara det är en bedrift med en relativt svag trupp.
Hånberg ska behandlas med respekt i Karlskrona, av alla fans. Och det tror jag också han gör.
Att han får bära hundhuvudet i den här situationen är ingenting man ska lägga alltför stora värderingar i. Något var tvunget att hända och med en begränsad ekonomi var detta i princip klubbens enda alternativ. Samtidigt som man även ges möjlighet att se vad Ove Molin går för, inför framtiden.

Hålberg har gjort sitt i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN
Hålberg har gjort sitt i Karlskrona.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN