MrMadhawk.se

Kenttä klar för sportchefstjänsten

Den 12 januari träffades IK Oskarshamns klubbchef, Martin Åkerberg, och Asplövenprofilen, Per Kenttä på Arlanda, för att diskutera jobbet som sportchef i den allsvenska klubben.
Med sig hem till Haparanda fick Kenttä ett kontraktsförslag på tre år, att fundera över, som MrMadhawk.se kunde avslöja den 13 januari.
Nu är betänketiden över, och enligt säkra källor har Kenttä nu tackat ja, efter samråd med familjen.
– Jag kan av olika anledningar inte gå in på något namn, men vi har en lösning, och har avslutat rekryteringen av en sportchef till IK Oskarshamn, bekräftar klubbchef Martin Åkerberg nu på eftermiddagen.

Per Kenttä har tackat ja, enligt mina uppgifter.
– Ingen kommentar. Vi är nöjda och klara med rekryteringen och kommer att presentera det tids nog.

Anledningen till att man inte kommer gå ut med något är att Asplöven är i spel och Kenttä måste avsluta sitt jobb och göra sitt yttersta för att ta Haparandaklubben tillbaka till HockeyAllsvenskan. Sedan tar profilen flyttlasset och tar med sig familjen ner till Småland, för att vara sportchef i IK Oskarshamn, där han efterträder Roger Jönsson.
– Roger jobbar till 31 mars, och den vi har klar kommer naturligtvis att börja jobba i det tysta när Jönsson avslutat sin tjänst, säger Åkerberg.

Per Kenttä slipper ta skydd i båset när puckarna flyger. Hans nya tjänst innebär en plats på läktaren och kontoret. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Per Kenttä slipper ta skydd i båset när puckarna flyger. Hans nya tjänst innebär en plats på läktaren och kontoret.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN