Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Panterns succémålvakt till Redhawks

Målvaktslösningen i Malmö Redhawks är oklar nästa säsong. Det finns många olika aspekter att väga in. Men nu närmar det sig en lösning.
Klubben är enligt säkra källor, på väg att signa upp Panterns succémålvakt, Tex Williamsson.
– Jodå, det stämmer. Och det är roligt att de visar ett sådant intresse, bekräftar Williamsson.

26-åringen från Lammhult i norra delen av Kronobergs Län, har fått ett gigantiskt genombrott under säsongen. De senaste säsongerna har det gått fort för Williamsson, som med förtroende växt.
– För bara två säsonger sedan spelade jag i tvåan med Tyringe. Nu har jag med förtroende, framförallt här i Pantern fått växa och spela matcher.
– Jag har Joakim Tillgren i Pantern att tacka för mycket, säger Tex, som har kontrakt med Pantern nästa säsong. Men det ser inte ut att fullföljas.
Malmös sportchef, Patrik Sylvegård, bekräftar att man förmodligen kommer att signa upp Tex Williamsson.
– Han är väldigt bra och vi blev imponerade när han tränade med oss. Om han får kontinuerlig träning med en målvaktstränare, dagligen, så kommer han växa ytterligare.

Malmö Redhawks vill inte se ytterligare en Panternutvecklad målvakt försvinna till en konkurrent.
Nuvarande målvakten, Oscar Alsenfelt hamnade i Växjö. Och när Viktor Andrén gjorde succé, så var Henrik Evertsson snabbt framme och erbjöd ett treårskontrakt, vilket gör att han nu är klubbens målvakt tillsammans med Joacim Eriksson.

Mycket pekar nu på att Malmö signar upp Williamsson på ett två eller treårskontrakt.
Men situationen är inte helt enkel.
SHL:s bästa målvakt Oscar Alsenfelt har bud från andra klubbar med ett utgående kontrakt. Enligt källor till MrMadhawk.se kommer intresset från Djurgården i SHL, samt fyra utländska klubbar, främst i KHL, som dock kommer avvakta Malmös bud, innan han bestämmer sig.
Om det är så att Malmö får behålla Alsenfelt, så kommer Tex Williamsson att lånas ut under sitt första år. Och då blir det i IK Pantern. Detta vill sportchefen i Pantern Joakim Tillgren också ha ett besked på snarast, så han så han vet om han kan börja leta efter en ny målvakt, eller om han ska sitta lugnt i båten.

Ytterligare en sak gör det hela lite komplicerat. Om Jonas Gunnarsson inte får ett nytt avtal i Nordamerika, så är han kontraktsbunden med Redhawks över nästa säsong.
Då kan målvaktsparet heta Cristopher Nihlstorp, och Jonas Gunnarsson. För Nihlstorp har kontrakt under ytterligare två säsonger och kommer vara en av två målvakter, oavsett vad som händer.
Samtidigt kommer Tex Williamsson att signas upp. Det är planen som ligger. Frågan är bara om Williamsson får vara trea och spela med Pantern under första året, och fortsätta utvecklas, eller om han redan till nästa säsong blir en av två målvakter i Redhawks.

Allting är just nu i slutskedet av förhandlingarna.
Och Tex Williamsson är själv ytterst medveten om att saker och ting faller på plats så här tidigt när det gäller en transfer mellan HockeyAllsvenskan och SHL.
– Ja, jag får bolla med agenten och se vad som händer. Ingenting är klart, säger han.
– Just nu är jag bara inställd på att fullfölja säsongen med Pantern och se hur långt vi tar oss, säger Tex Williamsson.

När han gör flytten till Malmö, får han också ett tolvmånaderskontrakt. Och det gör att han under två månader slipper att jobba. Det ger värdefull träning med fysträning på högsta nivå.
– Ja, det är inget lyxliv man lever, skrattar Tex, som under två månader om året har fått jobba på fabriken hemma i Lammhult.
– Isterbandfabriken. Då bor jag hemma hos föräldrarna och jobbar under två månader.
Något han dock komma slippa när han nu får SHL-kontrakt med klubben, i staden han redan är installerad och klar i.
Klubben har han dessutom fått bekanta sig med. Med både träning och ett inhopp som reservmålvakt vid derbyt mot Rögle förra veckan.

Tex Williamsson i Panterns tröja. Nästa säsong blir det i Malmös. Eller Panterns. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Tex Williamsson i Panterns tröja. Nästa säsong blir det i Malmös. Eller Panterns.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN