Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Frölunda värvar ny ung backtalang

Igår blev han uttagen till Tomas Monténs U19-landslag, som är ett första test för den nya 98-kullen som ska utgöra grunden i kommande säsongs JVM-truppen.
Modos back, Jakob Stenqvist, har dessutom redan gjort klart med SHL till nästa säsong.
Enligt säkra källor till MrMadhawk.se är Stenqvist klar för Frölunda.

Stenqvist, ursprungligen från Mora, har snart gått klart hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Under säsongen har han slagit sig in i Modos A-trupp, och spelade så sent som under gårdagen 15 minuter när Modo slog Almtuna på bortais.
Frölunda har sökt efter en ung, talangfull, rightback, som kan ta stora kliv i klubben. Norrmannen Johannes Johannesen, som man värvade inför denna säsongen har inte tagit de stora kliven än, och nu värvar man en ny ung back som är med och ökar upp konkurrensen.
Jakob Stenqvist har under, alla juniorår, varit offensivt skicklig och poängen har kommit i jämn ström.

Förra sommaren draftades Stenqvist av Dallas Stars, i den sjätte rundan, som nummer 176 totalt.

Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström hälsar, via sms, att han i dagsläget inte vill kommentera någonting som rör nästa säsongs trupp och att han inte vill kommentera Jakob Stenqvist ytterligare.

Jakob Stenqvist lämnar Modo. Han är klar för Frölunda. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån
Jakob Stenqvist lämnar Modo. Han är klar för Frölunda.Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån