Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Mora klara för finalen

Grattis Mora IK.
Den allsvenska finalen 2017 är i hamn.
Ja, de kan väl missa det genom att klanta till det, men det kommer man inte att göra. Jag kan absolut inte se hur Jeremy Collitons lag skulle klappa igenom och missa det här.

De gjorde 7-0 hemma mot Södertälje ikväll. Sju-noll!
Nu är SSK seriens sämsta lag, men det finns inte på kartan att man skulle sumpa det här nu. De 74 poängen, kommer på de återstående omgångarna fyllas på med absolut minst 20 poäng till. Förmodligen betydligt mycket mer.

Klubben har lagt pengar på en riktigt bra målvakt, i Christian Engstrand. När han är som bäst, så är han SHL-mässig. Han hade kunnat stå i många SHL-klubbar på studs.
Enligt mina uppgifter har Mora kastat upp en lön på drygt 80.000 kronor i månaden till Engstrand från november till april.
Ytterst välivesterade pengar. En nolla på Hovet mot AIK i lördags. Att han kom sent in i truppen betyder förmodligen också att det finns mer att ta av och att han inte blir direkt sämre under resans gång.
Om Engstrand hittar (Läs: bibehåller) toppformen till kvalspelet, så säger jag: Se upp Rögle, Örebro eller Leksand!

Men inte bara det är bra i klubben. Men har många yngre spelare som levererar. Jacob Nilsson, som uppvaktades hårt av Leksand i höstas, och är högaktuell för SHL-spel nästa säsong, levererar, Pierre Engvall lär också spela i SHL.
Kevin Goumas har varit en lyckosam värvning, och då är Mathias Bromés genombrott inte ens nämnt.
Alex Aleardi har fått fart på poänggörandes och lagkapten Emil Bejmo gör sällan en dålig match.
På backsidan har man fått in viktor Amnér som kan det där med kval.

Plus att man har allsvenskans bästa (En av dem) tränare i Jeremy Colliton. Jag hade börjat scouta Mora IK ordentligt om jag låg i botten av SHL.

*

Marginalen ner till trean är ännu större ikväll.
Jag såg ett Tingsryd, som till slut, rättvist, fick in en kvittering mot Pantern. IKP var alltså på väg mot ännu en seger, men TAIF vände och gjorde 2-2 med 20 sekunder kvar.

Sedan var man effektiva och bra i straffläggningen och kunde fixa två poäng hem till Småland.
Pantern hade första halvan av matchen. Sedan var det Tingsryds match. Även om det såklart är surt för IKP att tappa så sent i matchen. Dessutom när man klarade av 1.21 i tre mot fem i slutet av matchen.

De här båda lagen spelar med absolut högsta sannolikhet slutspelsserien om två månader. De har också en mycket god marginal neråt.

Christian Engstrand, en spelare som kan bli väldigt värdefull för Mora IK i slutet av denna säsongen. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN
Christian Engstrand, en spelare som kan bli väldigt värdefull för Mora IK i slutet av denna säsongen.Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN