Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Mentala coachen i båset var planerad

Under gårdagens match så stod en person i Malmös bås, som kanske inte var bekant för speciellt många.
Det handlar om Malmö Redhawks mentala coach, Susanne Pettersson.
Att hon plötsligt stod i båset igår, fick åtminstone mig att rycka till, tämligen omgående när jag noterade det igår. Men Peter Andersson reder ut det.
– Susanne bor två mil från Jönköping. Jag tror vi pratade om det redan i augusti. Att det skulle kanske vara bra att hon fick se spelarnas agerande under en match från båset, och då passade det bra här, säger Andersson.

Susanne Pettersson iakttog bara. Hon var inte delaktig i något coachande. Utan man såg det bara som en chans att hon ska få ytterligare en inblick i hur spelarna fungerar mentalt.
– Hon kan kanske ha nytta av det när hon pratar med spelarna. Men jag vet inte ens om hon fick ut något av det. Däremot har vi i alla fall gett henne möjligheten att se hur spelarna hanterar olika situationer och sedan är det upp till spelarna själva att använda henne när man är i behov av det.

Hur ofta pratar hon med laget?
– Vi har haft henne fem-sex gånger under hösten. Både individuellt och lagmässigt.

Susanne Pettersson i båset under gårdagen.  Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Susanne Pettersson i båset under gårdagen.Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN