Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leksand jagar Moracenter

Leksand började SHL svagt, men har kommit in i serien på senare tid.
Nu håller sportgruppen på att skissa inför nästa säsong och klubben kommer lägga stort fokus på två positioner: Backar och centrar.
En av centrarna man jagar finns bara 58 km norrut. Enligt säkra källor till MrMadhawk.se ligger Leksand på hårt för att värva 23-årige Jacob Nilsson från ärkerivalen.
– Jag kan varken säga bu eller bä om det där. Jag kommenterar inte vilka vi tittar på, säger Fredrik Jax från sportgruppen.

Leksand tar varje dag steg för att etablera sig som en SHL-klubb och har under november gjort riktigt bra resultat, och avancerat en placering i SHL-tabellen från den länge hopplösa jumboplatsen.
Redan tidigare under 2016 försökte Leksand värva Nilsson från Mora, enligt uppgift. Men då fick man nej från MIK, trots att man var beredda att köpa loss honom.
– Det har jag ingen kommentar till, säger Fredrik Jax.
Mörrumsprodukten gör sin andra säsong i klubben, dit han värvades från Tingsryd. Efter två mål ikväll har han nu smällt in tio mål och sju assist på 20 matcher, och det gör honom attraktiv för Leksand, och även andra SHL-klubbar.
– Eftersom Mora är den klubben i allsvenskan som ligger närmst har jag naturligtvis sett klubben spela mycket. Och de har en del intressanta forwards. Det kan jag säga.

LÄS MER: SHL-klubbar uppvaktar Moraforward (20/11).

Skulle det vara okej med era fans om ni värvar från Mora, med tanke på rivaliteten?
– Från oss i sportgruppen finns det inga hinder. Vi är intresserade av duktiga hockeyspelare.

Hur långt har ni kommit inför nästa säsong?
– Vi har lite ritningar på hur vi vill att det ska se ut. Och har backup om vi inte får de spelarna vi vill ha. Så vi bollar lite hit och dit mellan varandra, säger Jax som bildar sportrådet med Mikael Karlberg och Christer Siik.

Leksands centersida består inför nästa säsong enbart av Martin Grönberg för stunden. Janos Hari, Lukas Ericsson och Eric Castonguay har alla utgående kontrakt. Under säsongen har dessutom Tommi Paakkolanvaara lämnat, så det står definitivt klart att man behöver fylla på bland centrarna.
– Helt rätt att vi bara har Grönberg signad och klar bland våra centrar. Men mer går inte att säga just nu, säger Fredrik Jax.

160109 Moras Jacob Nilsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Mora och Leksand den 9 Januari 2016 i Stockholm.  Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104
Jacob Nilsson i matchen mot Leksand förra säsongen. Nu vill just Leksand ha honom.Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN