MrMadhawk.se

Örebrobacken på väg bort

Örebro Hockey har haft en klart sämre inledning på SHL än vad man själva förväntade sig när säsongen startade. Lagen parkerar just nu på en elfteplats vilket innebär att säsongen är färdigspelad när de 52 omgångarna av seriespelet är klara, om den placeringen håller i sig.

Flera spelare har inte presterat vad klubben förväntade sig. En av dessa är Österrikaren Dominique Heinrich. Nu kan han vara på väg bort.
Uppgifter, från två av varandra oberoende källor, säger att Örebro undersökt möjligheten att hitta en lösning med Heinrich som bara gjort fem poäng så här långt i SHL (Och -7 i plus/minus-statistiken). Långt under vad Örebro förväntade sig.
– En liten och rörlig back som är bra på att hitta målet. Har spelsinne i det offensiva spelet, sa dåvarande tränaren Kent Johansson när man presenterade Österrikaren.

En av Örebros tränare, Lasse Ivarsson har också varit tydlig, när Dominique Heinrich inte var med i matchen mot Brynäs i november. Han platsade helt enkelt inte, sa Ivarsson till NA.se.

Nu är situationen ganska komplicerad, och det står klart sedan tidigare att utländska spelare inte är speciellt lätta att bli av med, bara sådär. Och Heinrich har ett kontrakt som även gäller över nästa säsong.
Det är ingenting som Örebro fixar över en dag direkt.
Men med tillskottet av Nicklas Grossmann på backsidan, så blir det givetvis ännu svårare för Dominique Heinrich att platsa, även om det inte är samma spelartyp.

Dominique Heinrich har fått deppa mycket i höst. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Dominique Heinrich har fått deppa mycket i höst.Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN