Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Hallå där, 41-årige Conny Strömberg…

Conny Strömberg, 41 år idag! Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån
Conny Strömberg, 41 år idag!Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Stort grattis på födelsedagen!
– Ja men, tack så hjärtligt!

Hur känns det att fylla 41?
– Just nu är jag less för jag går skadad och måste vila denna veckan och nästa. Jag är ju nästan aldrig skadad. Så jag är less att inte kunna vara med. Och egentligen vet jag inte när skadan uppstod. Kanske varit en spricka. Det började göra ont när jag gjorde mål mot Vita Hästen borta, så nu har jag spelat på sprutor.

Vad väntar nu?
– Träningscykeln ett tag. Bara att leva med det.

Hur ska du fira din 41-årsdag?
– Det blir en god köttbit ikväll, sedan gör jag väl som vanligt och kollar någon hockey. Ikväll blir det Örebro-Karlskrona för att kolla hur det går för de gamla lagkamraterna.

Men inte många är kvar väl?
– Nej, bara Wiklander och Weinstock. Sedan kom Kalle Olsson också in under slutet av min Örebrotid. Men det är kul att det går bra för dem. Speciellt för Weinstock som gör det riktigt bra.

Standardfrågan när man pratar med dig. Hur länge tänker du hålla på?
– Ja du… Jag är 41 år nu. Så nu är det ett till fyra år. Så det blir nästa säsong också har jag bestämt. Under förutsättning att någon vill ha mig. Jag är inte sämre än för fem-sex år sedan. Jag har inte blivit långsammare och har inte sämre spelsinne. Men jag förstår att folk tror det och det är lätt att tro det.

Det kan inte bero på att serien har blivit sämre?
– Serien har blivit sämre, det har den. Men jag har inte blivit sämre i alla fall.

Är det fortfarande lika roligt att spela i HockeyAllsvenskan?
– Bortamatcherna har inte blivit roligare. Får erkänna att jag är lite less på att åka konka runt med buss. Men det är verkligheten vi lever i. Man trodde att det skulle bli bättre när ekonomin såg ut att bli bättre för ett par år sedan. Men det har blivit sämre och nu får vi åka buss tio timmar, spela match och åka hem igen. Det var annat på tiden i Örebro, då man fick flyga nästan överallt och komma hem samma kväll.

Ni har tappat lite i Västervik på slutet.
– Ja, men i början fick vi mål på alla målchanser kändes det som. Samtidigt som lagen underskattade oss. Nu tar de oss mer på allvar. Jag tycker vi skapar lika mycket målchanser som tidigare.

Robert Burakovsky höll på till han var 48 år. Är det aktuellt?
– Jag kommer inte harva runt i division 1! Det kan du glömma! Jag har svårt att se mig i division 1. Till 99 % kommer jag inte att göra det. Allsvenskan, annars lägger jag av.

99 % sa du. Vad gör att det finns en procents chans?
– Det skulle vara om någon lastar upp otroligt mycket pengar. Då kan jag tänka på saken.

Hur går det för er här i HockeyAllsvenskan nu då?
– Känns som vad som helst kan hända. Mellan plats 1-12 kan var som helst hända. Till och med Pantern är bra. De var bra när vi mötte dem här. Så det kan gå hur som helst.