Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Hetta – Ibland måste man göra det som känns rätt

SKELLEFTEÅ.
I lördags gjorde Malmö Redhawks tidigare lagkapten, Henrik Hetta hemmadebut för sin nya klubb Skellefteå AIK efter flytten.
Trots att det var ett svårt beslut så har han inte ångrat något så här långt.
– Ibland måste man göra det som känns rätt, och inte lyssna på alla andra. Det känns helrätt att komma hit, säger, Henrik Hetta.

27-åringen, från Strömsund, har plötsligt fått betydligt närmre hem till familj och vänner, men det var inte det avgörande.
– Det är ändå 40 mil dit.
– Det handlade om att ta nästa steg. Jag vet att jag har mer i mig och jag ville testa, när jag fick chansen, säger Hetta.

När var det klart?
– Dagen innan vi spelade mot Linköping i sista seriematchen. Skellefteå ville ha ett svar, de hade satt ut en deadline. Så, dagen innan, då var allt klart, avslöjar Hetta.

Trots att Malmö är ett minne blott, så erkänner Hetta att han har full koll på hur det går för laget.
– Jodå, det kan jag erkänna. Jag har kollat matcherna. Framförallt kollade jag AIK-matchen, som gick på en halvdålig stream.
– Storm ser helt grym ut!

Hur ska det bli att möta just Storm, din polare, din bästa vän från Malmö?
– Jag vet hur han ska tas, det är inga problem, skrattar Hetta.
– Vet vilka knep jag ska använda för att få honom ur balans, och han vet att jag vet vad som får honom ur balans.

Kan han få dig ur balans?
– Han kan absolut inte få mig ur balans!

När Henrik Hetta lämnade Malmö hade laget klarat sig kvar. När han bestämde sig för Skellefteå AIK var det inga sportsliga saker kvar att uträtta av säsongen, vilket såklart gjorde beslutet lättare.
– Men vilken ryckig säsong jag hade! Att jag bara landade på tre mål är för dåligt. Det var skador, avstängning, uppehåll, så det blev aldrig något riktigt flow i det. Jag ska kunna göra det bättre här, hoppas jag.

Orsaken till att ni löste kontraktet i SHL med Malmö?
– Vi slöt samman som grupp. ”Tjärna” kom in och var trygg. Han var viktig och hade varit med i tuffa situationer tidigare.

Direkt när Skellefteå AIK började sommarträna, fanns nyförvärvet från Malmö Redhawks på plats.
– Organisationen är otroligt proffsig.
– Jag har fått se lite svart på vitt vad jag behöver jobba med, och uppenbarligen har jag haft saker att jobba på. Testerna är otroligt noggranna.
– Jag känner att man inte lämnar en enda grej åt slumpen här. Ingenting ska slarvas bort. Och titta vilka som driver på träningen. Det är det största stjärnorna, förklarar Hetta och syftet på Joakim Lindström och Oscar Möller.
– Om det som är bäst är de som kör hårdast, då gäller det att ligga i. Här är ett driv varje dag som jag inte sett någon annanstans. Och det är skönt att det finns om man exempelvis har en dålig dag, säger Hetta.

Från kapten i Malmö till Skellefteå. Så här ser det ut på hans nya plats i Skellefteås omklädningsrum. I nya klubben blir det tröja #11. Foto: Bildbyrån och Johan Svensson.
Från kapten i Malmö till Skellefteå. Så här ser det ut på hans nya plats i Skellefteås omklädningsrum. I nya klubben blir det tröja #11.Foto: Bildbyrån och Johan Svensson.