Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Att tippa svårtippade SHL 2016/2017

Att tippa SHL.
Omöjligt uppdrag, som alltid. Det kvittar hur man gör, så är det alltid något lag som är bättre och något lag som är sämre.

Då det är dags att börja skicka in sitt SHL-tips till Expressens hockeymagasin som kommer i september, så är det bara att ta tjuren vid hornen.
Detta är egentligen så himla ointressant egentligen. Vad en person tycker. Det viktiga är väl snarare vad som kommer utspela sig på planen.
Ändå berör det så många.

Jag känner så här.
Ska man ge sig på ett tips så hittar vi fem lag i toppen. Växjö, Skellefteå, Linköping, Luleå och Frölunda. Det är klubbar som har trupper som sticker ut och som bör vara i toppen.
Förutsatt att det inte blir flopp för något av lagen. Jag tror svenska mästarna Frölunda sakta men säkert behöver jobba in ett till stora delar nytt lag, framförallt backbesättningen till exempel.
Växjö har gjort en stark silly och får bli min vinnare av serien. Skellefteå gör det alltid bra, men vinner för en gångs skull inte serien. Frågetecken i de bakre regionerna.
Linköpings offensiv ser riktigt fin ut. Målvakterna frågetecken!
Luleå lyckas år efter år vara där uppe. Och de har ändå ett material för att vara där, även om man drabbats av tunga tapp.
Lika givet som jag känner ett topp5 är, och tråkigt för alla andra gör det, är det att sätta Leksand sist. De har en allsvensk trupp, men större under har ju skett.

Detta gör att jag ungefär landar i det här.

1. Växjö
2. Skellefteå
3. Linköping
4. Luleå
5. Frölunda
6. Släng in ett lag du tycker saknas.
7. Släng in ett lag du tycker saknas.
8. Släng in ett lag du tycker saknas.
9. Släng in ett lag du tycker saknas.
10. Släng in ett lag du tycker saknas.
11. Släng in ett lag du tycker saknas.
12. Släng in ett lag du tycker saknas.
13. Släng in ett lag du tycker saknas.
14. Leksand

Men så kan vi ju verkligen inte ha det.
Det är dags att placera ut Brynäs, Djurgården, Färjestad, HV71, Karlskrona, Malmö, Rögle och Örebro också.

Om vi tar det placering för placering då.

Plats 13: Karlskrona, säger väl många. Inte givet på något sätt, om ni frågar mig. Men jag hittar heller inget annat lag att placera in där. Så jag ”fegar” och slänger in KHK där, och får problemet ur världen. Då har laget trots allt gjort en förbättring jämfört med den senaste säsongen och det är någonstans ändå helt okej.

Plats 12: Brynäs? Nja, tippade de lågt förra säsongen. Inte sugen på att göra om missen igen. Djurgården? Det är många placeringar att tappa, men å andra sidan är det väl laget som kanske tappat mest, så ja, kanske. Färjestad? Nej, tror de är för bra defensivt som fixar många viktiga poäng. Malmö? Nja, borde väl vara bättre än förra säsongen, kan man tycka. Rögle? Har fått behålla allt de vill och slutade elva sist. Blir de sämre? Nej, landar jag ändå i. Örebro? Tycker ändå de förstärkt på rätt bra. Så nej.
Vad landar vi i då? Jo, vi landar nog fasen i Djurgården.

Plats 11: Sex lag kvar att placera ut. Sista laget som missar play-in. Logiskt sätt borde det vara Rögle kan jag tycka. Att hålla de kvar på placeringen de hade, senast är ganska rimligt. Inte mycket som hänt och några lär vara mer påpassade. Men om Lerg och Fairchild blir kanoner, finns det nog utrymme för att jobba sig ett par hack upp. Men utgångstipset, elva. Ingen försämring. Ingen förbättring.

Plats 10: Jag slänger in laget jag sett varenda match på plats sedan 2010. Nämligen Malmö. Jag bygger hela det resonemanget på att man gjort en stark silly season och har två väldigt bra målvakter som ska kunna klara att ta laget upp från tolva till tia. Samtidigt är Malmö, Malmö. Det har sett fint ut på sillyn förut och då kan de ju lika gärna bli lag 13 i tabellen. Men någonstans måste de in, och jag säger tia.

Plats 9: Brynäs, Färjestad, HV och Örebro kvar att slänga in. Jag landar omgående i HV71 på den platsen. Har helt enkelt ingen stark känsla för HV71. Har ett par fina offensiva spelare, men jag tycker inte de har ett lag för den övre halvan.

Plats 8: Här sätter jag in Örebro. Lite förbättring jämfört med den senaste säsongen. Har värvat ett par starka kort, samtidigt som man fått behålla väldigt fina spelare som är absolut toppklass i den här serien.

Plats 7: Sista laget att missa kvartsfinalen. Brynäs eller Färjestad? Färjestad eller Brynäs? Jag landar i Färjestad. Laget har en ruskigt stark defensiv tror jag, men de fallerar nog alldeles för mycket i offensiven.

Plats 6: Bara Brynäs kvar då. Och att sätta de på en sjätteplats känns helt okej. Det är någonstans där jag tror att de också själva tänker att de kan ligga när vi summerar 52 omgångar. Ett par riktiga klassförvärv känns det som. Om Ryan Gunderson är som han var senast är det antagligen bästa förvärvet i hela serien.

Så när vi summerar, så landar vi i detta.
Detta är vad jag kommer att skicka in. Det känns okej. Inte mer. Men jag vet redan nu att facit är något helt annat.

1. Växjö
2. Skellefteå
3. Linköping
4. Luleå
5. Frölunda
6. Brynäs
7. Färjestad
8. Örebro
9. HV71
10. Malmö
11. Rögle
12. Djurgården
13. Karlskrona
14. Leksand

150909 Lasse Granqvist, Sanny Lindström och Tommy Åström presenterar tränarnas guldtips under SHL:s upptaktsträff den 9 september 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106
Så här duktiga var tränarna i SHL, på att tippa guldvinnaren 2015. Ingen hade rätt.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån