Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Detta behöver SHL-lagen

De flesta lagen har värvat så gott som klart, men det återstår definitivt spelare att värva. Här får ni en genomgång av vad ni kan förvänta er angående återstående del av silly season.

BRYNÄS:
Här är det fullt. Senaste värvningen av Kevin Clark gjorde att truppen nu består av två målvakter, nio backar och femton forwards. Här kommer Brynäs att stå sig bra. Skador kan öppna upp för värvningar. Annars blir det lugnt.

DJURGÅRDEN:
Här är det tre målvakter, nio backar och femton forwards under kontrakt. Det kan dyka upp en back till för att spetsa till det, då en hel del backar är relativt unga. I övrigt är inte mycket mer att förvänta i Djurgården.

FRÖLUNDA:
Två målvakter, åtta backar och sexton forwards. Vi kan slå fast att anfallssidan händer det ingenting på. Man hoppas på att Lehkonen ska köra en säsong till dessutom. På backsidan? Ja, där kommer man att värva in en back till och starta på nio.

FÄRJESTAD:
Har minst antal spelare av samtliga lag. Backsidan spikar man dock på sju och låter en junior ta den åttonde platsen. Bland anfallarna kommer det dyka upp spets. Det finns tolv forwards på kontrakt. Förmodligen blir de tretton och kanske även fjorton. Plus juniorer som fyller på.

HV71:
Här ska man definitivt värva en back ytterligare, då man har sju på kontrakt och har uttalat att man vill fylla på med en. Trots att truppen har massor av forwards, femton stycken, så kommer man försöka sig på en spetsvärvning där också.

KARLSKRONA:
Allting är spikat utom en sak. Det är förstacentern som man vill ha mellan Guter och Paulsson. I övrigt är det ingenting mer som ska in i förra säsongens jumbo. Centern kommer med all sannolikhet att bli en utlänning.

LEKSAND:
Målvaktsfrågan löstes igår. Nu har man två målvakter, nio backar och sexton forwards. Sportgruppens Micke Karlberg sa igår att man nu tänker ge de här grabbarna som finns, chansen från start. Påfyllning kommer först senare. Med andra ord en lugn sommar i Leksand.

LINKÖPING:
Snudd på ultimat situation. Två målvakter, åtta backar och tretton forwards. Resten fyller juniorer på med. Och i Linköping är butiken stängd sedan ett bra tag. Här är det lugn och ro.

LULEÅ:
Tre målvakter, nio backar och tretton forwards. Men ”Osten” söker spetskompetens på anfallssidan. två forwards av klass ska in för att man ska vara nöjda. Det är det som återstår innan man går in i säsongen.

MALMÖ:
Tre målvakter, sju backar och sexton forwards. Butiken är stängd sedan den 1 juni och på backsidan som bara har sju spelare, kommer man fylla på med juniorer. Lugn sommar i Malmö.

RÖGLE:
Det kommer definitivt att värvas någon mer back. I övrigt så beror det nog på vad marknaden har att erbjuda. Den verkar tunn, eftersom Felix Schütz, som man först inte erbjöd något jobb, ändå fick det. Vad händer med Kovacs och Nylander? Om ingen av dessa spelare i Rögle, kan det dyka upp en anfallare. Har gått bet på tunga namn under silly season.

SKELLEFTEÅ:
Har ingen stor trupp, och påfyllning är att vänta. En back och en forward är inte otänkbart att man landar innan det är dags för ispremiär i augusti. Sedan fyller man förmodligen på med spelare från sin vassa juniororganisation.

VÄXJÖ:
Man håller sig till sju backar och siktar på att fylla på med anfallare. Tretton forwards ska bli fjorton, och kan till och med bli femton. Fick inte Simon Hjalmarsson och det råder ingen tvekan om att pengar finns och att man ska ha spets.

ÖREBRO:
Fyra(!) målvakter, åtta backar och sjutton forwards. Dessutom är plånboken tömd, så i Örebro blir det lugnt och stilla. Om inte fem spelare drar hälsenan eller någonting på sommarträningen.

SUMMERING:
I Gävle, Leksand, Linköping, Malmö och Örebro kommer det bli lugnt och stilla. Men i övriga nio SHL-lag kan ni nog förvänta er att någonting ytterligare händer innan ispremiärerna i augusti. När kommer detta att hända? Kan egentligen ske när som helst, men det blir väldigt lugnt. Med tanke på att det är drygt 55 dagar till premiärerna, så kommer det i snitt ske en värvning var fjärde-femte dag alltså.
Så förvänta er inget vidare drag på den återstående delen av silly season. Men så länge platser finns i trupperna, så kan spekulationerna flöda.

Lars "Osten" Bergström i Luleå kommer presentera saker under sommaren. Här i intervju med Expressens Tomas Pettersson. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Lars ”Osten” Bergström i Luleå kommer presentera saker under sommaren. Här i intervju med Expressens Tomas Pettersson.Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN