MrMadhawk.se

Frölunda väljer Bakala

Det har snackats om Christopher Nihlstorp, det har snackats om Steffen Söberg. Och det har snackats om svenska målvakter från HockeyAllsvenskan.
Och det har såklart även snackats om Dan Bakala, sedan MrMadhawk.se den 15 maj kunde avslöja att han var ett hett alternativ för Frölunda.
Uppgifter från trovärdigt håll nu ikväll, säger att det blir Dan Bakala som är Frölundas val.
– Vi är nere på ett namn vi jobbar med just nu, bekräftar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, utan att säga om det rör sig om Bakala.

Frölunda har den senaste tiden haft många val att ställas mellan. Inte bara Nihlstorp, Söberg och Bakala har varit aktuella. Även Västerås signade målvakt, Henrik Lundberg har varit aktuell, men då har Västerås krävt pengar.
Och just pengar är en bristvara. Det är också därför som Frölunda väljer ett budgetalternativ från HockeyAllsvenskan. Bakala kommer spela i Frölunda billigt, men det är också en målvakt som det finns stora uppsidor på, som levererat på allsvensk nivå. Assisterande tränaren Pär Johansson har haft honom i Mora också.
Säkra källor till MrMadhawk.se säger att parterna slutförhandlar.
– Vad som händer med Bakala tänker jag inte säga, svarar hans agent Jacob Hedin när han konfronteras med uppgifterna.

Så om det inte brakar ihop i sista sekund, så kan vi räkna med att Bakala snart presenteras som Frölundas målvakt och ersättare till Lasse Johansson.

150911 Oskarshamns målvakt Dan Bakala under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Oskarshamn den 11 september 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135448
Dan Bakala i Oskarshamnströjan.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN