Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

En uppgradering av centersidan

Foto: Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

Centersidan är spikad och klar i 2016/2017 års upplaga av Malmö Redhawks. Som vanligt så här års så andas det positivt, då alla bara ser framemot det som komma skall och tycker det ser bra ut.
Men hos Redhawks finns det all anledning att plocka fram ett leende. För centersidan har blivit avsevärt bättre.

Torsdagen den 17 september 2015. SHL-premiär mot Brynäs.
Redhawks centrar: TJ Galiardi, Eric Himelfarb, Joey Tenute och Magnus Häggström.
Med facit i hand ingen succé på centerpositionen för någon.
TJ Galiardi rök ihop med Björn Hellkvist tidigt på hösten, blev skadad och när skadan väl kom så ”kände han efter” och fick åka hem med skadan som skäl för att det skulle se snyggt ut.
Eric Himelfarb, misslyckad på SHL-nivå hos Leksand året innan, skulle axla andracenter-rollen. Joey Tenute, precis tillbaka från hjärnskakning, var oväntat bra, men föll igenom efter ett par veckor på SHL-nivå. Magnus Häggström, riktigt bra, men försvann även han under säsongens gång. Den enda som är kvar och då är han inte ens tänkt som center.

Lördagen den 17 september 2016. SHL-premiär mot Frölunda.
Redhawks troliga centeruppställning: Ilari Filppula, Erik Forssell, Konstantin Komarek och Fredrik Händemark.
Den som inte håller med mig om uppgradering får stå för det, men jag tror de flesta står på min sida.
Detta är en uppgradering. Visst, det har blivit lite ålder när två 83:or har skiftats mot en 81:a och en 82:a. Men å andra sidan kommer det en 92:a och en 93:a in också, istället för en 86:a och en 87:a.
Från start blir Ilari Filppula förstacenter. Han kan Peter Andersson luta sig mot och han var Modos klart bästa spelare i kvalet mot Leksand. Hans skicklighet är på en nivå som ingen i Malmös trupp förra året hade. Ersättare till TJ Galiardi.
Erik Forssell är en grovjobbare. Han är andra eller tredjecenter. Men det kommer att dyka upp 20-25 poäng från hans klubba. Han ersätter Joey Tenute med lätthet, då han kommer stå för ett bättre arbete över hela banan. Konstantin Komarek är mer skillad. Han får ses som en ersättare till Eric Himelfarb. Han är på väg uppåt i karriären och jag tror han har slagit Himelfarbs tolv poäng innan vi nått halvvägs på säsongen.
Fredrik Händemark är redan inkörd i truppen. Han ska vara fjärdecenter. Magnus Häggström är kvar, bara det att han åker ut på kanten istället. Ingen större skillnad, mer än att Händemark har storlek, som andra i tidigare fjärdelina inte haft.

Många snackar om åldern.
Föryngringen som skulle ske.
På centersidan var åldern förra året 121 år. I år blir det 116 år.
Så lite har den faktiskt tryckts ner. Samtidigt som klassen lyfts en hel del.
Men framförallt det viktigaste. Alla fyra är naturliga centrar. Det är inte som Galiardi och Häggström som spelat på en kant under stora delar av karriären, eller Eric Himelfarb som fick spela ytter i Leksand.
Alla fyra som kommer nu, kommer i sin naturliga position.