Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Panterns utveckling av spelare

Igår blev den fjärde spelaren på ett år klar för SHL-spel från Panterns organisation. Den lilla klubben, som var nykomlingar i HockeyAllsvenskan har verkligen lyckats med sina spelare som kanske inte lyft i karriären, men som gjort det i IKP.

Bara den senaste säsonger så har vi fyra spelare som kommit till klubben efter misslyckade SHL-äventyr, men som kommer spela i SHL 2016/2017.

Följande fyra spelare är spelare som fixat kontrakt i SHL via Pantern.

* Jonas Gunnarsson, målvakt
Enormt bra de matcherna han spelade i Pantern. Var trea i Malmö, var riktigt bra i Pantern och tog gigantiska steg den lilla tiden han var där. Lite av en slump att han snabbt hamnade i Malmö igen, och gjorde det så bra att han blev landslagsmässig och har skrivit på för två nya år.

* Fredrik Händemark, forward
Fick en större roll efter att han aktivt valde att söka sig till Pantern för att få just den där rollen, efter att Leksand åkt ur SHL. Var Panterns bästa forward. Fick testa en match med Malmö, som aldrig släppte honom efter det. Har skrivit på för två nya år.

* Pontus Netterberg, forward
En gång en stor talang i HV71. Men karriären har varit krokig. Har varit nere och vänt i division 1 med Tingsryd. Flyttade till Pantern när Tingsryd inte lät honom följa med upp i allsvenskan. Gjorde målsuccé framförallt på hösten. Nu har Netterberg fiskats upp av Växjö de två kommande åren.

* Erik Nyström, forward
En sevärd spelare som inte glänste i varken Timrå eller Oskarshamn. Men i Pantern blev förtroendet något helt annat. Nyström gjorde 37 poäng hade näst bäst plus/minus i hela HockeyAllsvenskan och skrev på för två år med svenska Frölunda igår.

Och då är inte ens Viktor Andrén nämnd. Målvakten som redan inför den här allsvenska säsongen stod klart att han skulle vakta Växjös kasse säsongen 16/17 och framåt.
Hans utveckling från division 1-tiden är helt enorm.

Och tro mig, det kommer fler spelare i Pantern som kommer formas till SHL-spelare.
Patrik Blomberg kommer att spela i SHL. Jag tror att Emil Carnestad också skulle klara av att göra det.
När Victor Öhman och Sebastian Dyk väl blir officiellt klara så är de också typiska spelare som via Pantern mycket väl kan få fart på sina karriärer och bli de där SHL-spelarna många trodde de skulle bli.

Foto: Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.