Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
MrMadhawk.se

Krönika – Nu är backsidan stängd

Redhawks har sökt efter en toppback som kan spela mycket och som vet vad spel i SHL innebär.
Patrik Sylvegård landade backen i form av Noah Welch. Och det är en värvning som inger en väldig respekt, men glöm inte bort att Welch har sin i särklass svagaste säsong i SHL bakom sig.

Noah Welch andas naturligtvis respekt. Det är ett tungt namn. Det är en av de tyngsta värvningarna som något lag kommer att göra i SHL till den kommande säsongen.
Vi snackar om en spelare som för så sent som för ett år sedan var den våta drömmen för varenda sportchef i hela SHL, efter att han hade vunnit Stefan Liv Memorial Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare efter sitt SM-guld med Växjö Lakers. Kan Redhawks hitta tillbaka till en Welch i den formen så har man förmodligen gjort ett kap.
Meriter kostar dock pengar.
Patrik Sylvegård vill säkert få det till att man betalt en ganska liten lön för att lyckas signa upp Welch.
Jag tror han varit rent ut sagt svindyr. Framförallt nu när man dessutom inte värvat honom på ett artistkontrakt, utan han ska vara med från start, redan den 1 augusti.
Men det kan visa sig vara värt pengarna. Med Welch in i laget finns det utrymme för att slussa in yngre spelare. Vi kommer få se flera av klubbens duktiga 97:or, 98:or och 99:or spela på backplats under säsongen. Och då blir det inte bara nyttigt med Noah Welchs spelmässiga egenskaper, utan även som den ledargestalt han är. Trots att klubben vill föryngra sitt lag, så finns det något positivt med en rutinerad herre in. Det öppnar upp för en föryngring via de egna leden.

Sedan ska nog Redhawks fans ha klart för sig att det är en värvning som det finns en risk kring.
Welch har precis avslutat sin sämsta SHL-säsong och den stora akilleshälen var utan tvekan alla korkade utvisningar.
Disciplinen blir det som backcoachen Martin Filander får ta tag i först och främst. Får han bara ordning på det, så är mycket vunnet.

Backsidan får anses vara stängd.
Nu har Redhawks värvat en svensk (Alvarez), en dansk (Hardt), en finländare (Filppula), en österrikare (Komarek) och en amerikan i Noah Welch.
Även hockeylaget gör sitt för hålla det mångkulturella Malmö vid liv. Och jag tror faktiskt vi snart kommer få se en iranier i klubben. Den första någonsin.
Jo, ni läste rätt!
Nu är det inte så exotiskt som det låter. Utan jag tror bara det är en tidsfråga innan Rhett Rakhshani, den amerikanske anfallaren, som har rötter i Iran via sin pappa, blir en Malmöspelare.
Kopplingen? Han och Noah Welch är svågrar och har uttalat tidigare att de gärna spelar tillsammans igen.