Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MrMadhawk.se

Frölunda värvar från Luleå

På lördag startar den heta semifinalen mellan Frölunda och Luleå. Men redan innan matchserien har startat så hettas stämningen upp mellan lagen: Luleåbacken Jonathan Sigalet har gjort klart med Frölunda, kan MrMadhawk.se avslöja.

Den 30-årige kanadensaren kom till Luleå mitt under säsongen 2014-2015 och har kommit att bli en stor nyckelback i klubben och han är den spelaren som har mest istid i laget med närmare 23 minuter per match.
En klubb han alltså nu lämnar, mitt under slutspelet, för semifinalmotståndaren Frölunda inför nästa säsong.
– Det kan bli aktuellt med klubbyte, men i första hand så kommer vi sikta på det optionsåret Jonathan har med Luleå, säger agenten Martin Nilsson.
– Det är många som visat intresse för honom och han har själv flaggat för att spel i Schweiz också kan bli aktuellt, fortsätter Nilsson, som säger att Sigalet kommer bestämma sig efter säsongen.
– Nu spelar Jonathan klart säsongen med Luleå, sedan kommer ett beslut om framtiden.

Enligt säkra källor är Sigalet klar för Frölunda.
– Det får stå för era källor. Jag har inga kommentarer, säger Martin Nilsson.

Frölundas General Manager, Christian Lechtaler är i vanlig ordning fåordig när det kommer till spelare utifrån.
– Jag har inga kommentarer, säger Lechtaler, som dock är väl medveten om att det kan bli lite förändringar på backsidan.
– Vi har utgående kontrakt på två backar, men det finns spelare som även kan vara intressanta för större klubbar, trots att de har kontrakt.

Äldsta backen i årets trupp, Elias Fälth har ett utgående avtal och här förlänger Frölunda troligen inte kontraktet. Under säsongen sa klubben upp optionsåret med Fälth.
Med Sigalet in i laget får Frölunda in lite av en lagpappa som kan spela mycket i alla möjliga lägen och enligt uppgift är det avtal över ett par år, som gör att Frölunda kan få kontinuitet i laget, som Lechtaler och hela föreningen eftersträvar.
– Kontinuitet är alltid bra, och hårt jobb samt en bra karaktär.
– Det optimala hade egentligen varit att ha samma trupp varje säsong, men som jag sa, så blir det alltid förändringar och det blir det även nästa säsong för oss. Några försvinner, och några tillkommer, säger Lechtaler.

160227 Luleås Jonathan Sigalet under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Luleå den 27 Februari 2016 i Stockholm.  Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104
Sigalet spelar i Frölunda nästa säsong.Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN